UFC

Kelvin Gastelum se vraća u UFC-ovu velter diviziju: ‘Bio sam mlad i glup, ali ovo je moje novo rođenje‘

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
"Svi znaju da je ovo oduvijek bila moja kategorija, no bilo je potrebno da sam odlučim", rekao je 31-godišnji borac

Kelvin Gastelum, pobjednik 17. sezone "The Ultimate Fightera" i borac koji u svom životopisu ima 20 borbi pod okriljem UFC-a, najavio je transfer iz srednje u velter kategoriju najjače svjetske MMA organizacije.

"Očekujte da će moja sljedeća borba biti u velteru. Mislim da mogu osvojiti titulu u toj težinskoj kategoriji i mislim da ću uspjeti", rekao je Gastelum u videu objavljenom na Twitteru, a onda pojasnio svoju odluku:

"Zašto ovaj put i zašto sada, a ne prije? Kao što sam rekao, ovo je druga prilika. Ovo je renesansa u mojoj karijeri, ponovno rođenje. Prije sam bio mlad, glup i nediscipliniran. Sad kad sam stariji, nadam se da ću biti malo zreliji i pametniji. Svi znaju da je ovo oduvijek bila moja kategorija, ali je bilo potrebno da sam odlučim, a sada sam odlučio da to želim učiniti".

Posljednji se put 31-godišnji Amerikanac u velteru borio još sredinom studenog 2014. godine, na UFC 180 priredbi, kada je u prvoj rundi pobijedio Jakea Ellenbergera ("rear naked choke"), a na UFC-u 200 odradio je meč s Johnyjem Hendricksom u "catchweightu", s tim da je težinska granica bila ugovorena neznatno iznad one koja je postavljena u velter kategoriji; na 171,25 "poundsa", odnosno 77,68 kilograma.

Gastelum je pobijedio Hendricksa, da bi potom nastavio karijeru u srednjoj diviziji. Sredinom travnja 2019. se s Israelom Adesanyom borio i za "interim" titulu u "middleweightu", ali je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, uz bonus za borbu večeri. Posljednji je put u oktogon ušao prošlog mjeseca, kada je, na UFC 287 priredbi, jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Chrisa Curtisa i ponovno osvojio bonus za borbu večeri.

Linker
26. travanj 2024 16:36