UFC

Kevin Holland doživio ozljedu, Roman Dolidze slavio je u ovom meču: Nakon pobjede dobio je crni pojas u jiu-jitsuu

 Roman Dolidze

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Uvijek je šteta kada se borac na ovakav način ozlijedi i prekine meč

Nakon pobjede Kayle Harrison nad Ketlen Vieirom, UFC 307 ponudio nam je okršaj dvojice rangiranih srednjaša. Roman Dolidze i Kevin Holland. Odlučio se Holland vratiti u srednju kategoriju nakon što je shvatio da su mu šanse za sami vrh tu kudikamo veće nego u velteru, a Roman Dolidze bio je pravi izazov za njega.

Pobjedom nad Anthonyjem Smithom, Dolidze je prekinuo gubitnički niz, a taj meč odradio je na UFC 303 priredbi u šestom mjesecu ove godine. Kladionice su prednost davale Hollandu, a kako je meč prošao, pročitajte u nastavku.

Dobrim ‘‘low kickovima‘‘ Holland je otvorio meč. Kružio je oko Dolidzea i pogađao ga, a Roman je vraćao ponekim pojedinačnim udarcem koji nije ozbiljnije ugrozio Hollanda. Sredinom runde Dolidze je vrlo lako srušio Hollanda odakle se podosta mučio da nanese poneki udarac u parteru. Dobru defanzivu Holland je pokazao iz donje pozicije. U tranziciji se nešto dogodilo, nakon čega se uhvatio za lice. Dolidze je prošao u ‘‘monut‘‘ odakle je bacao snažne udarce, no nije uspio završiti.

Između rundi saznao se da je Holland slomio rebro, nakon čega nije imalo smisla nastaviti meč. Uvijek je šteta kada se borac ozlijedi i borba završi na takav način, no u ovom sportu su to situacije koje se nažalost događaju.

Nakon ovakve pobjede, trener je Dolidzeu dao crni pojas u jiu-jitsuu, a Dolidze je rekao da se želi još jednom boriti do kraja ove godine.

Linker
06. listopad 2024 07:28