UFC

Kevin Holland vratio se pobjedama! Nokautirao je Ponzinibbija i upisao je 14. nokaut u karijeri

Kevin Holland vs. Santiago Ponzinibbio (donji)

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
30-godišnji američki borac upisao je pobjedu nakon dva uzastopna poraza

Nakon što su Raul Rosas i Christian Rodriguez otvorili ‘‘main card‘‘ UFC 287 eventa, uslijedio je meč između Kevina Hollanda i Santiaga Ponzinibbija. Očekivali smo pravi rat u ovom meču dvojice ubojitih nokautera, ali dobili smo taktičko nadmudrivanje i podosta rezerviran nastup od strane obojice.

Holland je na početku borbe lijepo koristio svoju prednost u ‘‘reachu‘‘ (21 cm razlike) i direktima je pogađao Argentinca. Ponzinibbio je podosta očekivano otvorio meč s podosta ‘‘low kickova‘‘ kojima je imao namjeru usporiti Hollanda. Na početku teksta naveli smo kako smo očekivali rat, ali prva runda pružila je nešto rezerviraniji pristup od strane obojice boraca. Ponzinibbio je u par navrata pokušao skratiti distancu i pritiskao je Hollanda, ali bez pretjeranog uspjeha. Holland je konkretniji bio s boksačkim tehnikama, dok je Santiago radio podosta štete desnim ‘‘low kickom‘‘. Ponzinibbio pred sami kraj runde uhvatio jedan ‘‘middle kick‘‘ Hollanda, ali bio je previše statičan u toj poziciji i Holland ga je pogodio ‘‘backfistom‘‘ u bradu nakon kojeg je Argentinac završio na tlu i blago uzdrman. Sve do tada gledali smo tijesnu rundu koja bi možda otišla i na stranu Ponzinibbija, ali Holland je ovim nokdaunom definitivno odnio rundu na svoju stranu.

Nisu se na Ponzinibbiju vidjeli tragovi nokdauna iz prve runde i svjež je otvorio drugu rundu. Holland je i dalje dobro držao distancu i pogađao je direktima, a Ponzinibbio je tražio način za skratiti distancu. Pomalo nejasno zašto je Argentinac prvu polovicu druge runde stao s ‘‘low kickovima‘‘ koji su mu polučili podosta uspjeha kroz prvih pet minuta. Više se očekivalo i od Hollanda koji kao da se borio pod određenom kočnicom, vjerojatno respektirajući udaračku snagu svog protivnika. Bacao je i Kevin ‘‘low kickove‘‘ sve češće, naročito lijevi ‘‘kick‘‘ koji je plasirao u unutarnji dio Santiagove prednje lijeve noge. Minutu prije kraja druge runde, Ponzinibbio je pomalo nesmotreno upao u otvoreniju razmjenu i primio je nekoliko čistih udaraca. Panično se pokušao izvući, ali Holland nije previše iskoristio tu situaciju. 15 sekundi prije kraja runde Holland je lijepo pogodio i laktom desne ruke te je vjerojatno uzeo i drugu rundu.

Ponzinibbio je u trećoj rundi morao krenuti po prekid, a i mi smo kao posmatrači očekivali nešto ratoborniju treću rundu. Kao da su oba borca respektirali činjenicu da posjeduju nokautersku snagu i nisu bili voljni prevše se upuštati u otvorene razmjene. Prva polovica treće runde prošla je također bez pretjerane akcije. Ponzinibbio je lijepo pogađao desnim ‘‘low kickom‘‘, a Holland nije naročito frekventno bacao svoje kombinacije. Mijenjao je Holland i gard iz kojeg se borio, a time je davao do znanja da mu je Ponzinibbio napravio štetu svojim ‘‘low kickovima‘‘. Ipak, nakon tri minute i 15-ak sekundi runde, Holland gotovo iz ničega pogađa lijevim krošeom. Ponzinibbio završava na tlu. Holland je zadao još jedan udarac, sudac je prekinuo meč, a Ponzinibbio se žalio na prekid. Pregledom snimke bilo je više nego jasno da se radi o odličnom prekidu Dana Miragliotte.

Kevin Holland je uoči proglašenja pobjednika priznao Ponzinibbiju da mu je uništio nogu ‘‘low kickovima‘‘, ali neće to biti neka utjeha za Ponzinibbija.

Holland je upisao 14. pobjedu nokautom u svojoj karijeri, a ovo mu je ukupno 23. pobjeda u 33. profesionalnom MMA nastupu. Sjajno je Holland reagirao nakon dva uzastopna poraza i odradio je taktički dobar i zreli nastup. Nakon pobjede prozvao je Jorgea Masvidala.

‘‘Hej, Jorge. Ako se ne umiroviš nakon što te Gilbert Burns prebije, idemo se boriti. Poštovanje za sve što radiš, imaš odličnu borilačku organizaciju, ali nema opasnijeg tipa od mene.‘‘

Kad je Ponzinibbio u pitanju, Argentinac je samo potvrdio navode da je njegov ‘‘prime‘‘ prošao. Ovo mu je četvrti poraz u šestom nastupu otkako se vratio nakon duge pauze. Brada više nije čvrsta kao nekoć, a eksplozivnost je također ostala u nekim prošlim vremenima.

Linker
20. travanj 2024 06:58