UFC

Kevin Holland želi se boriti šest puta godišnje: ‘Želim skupljati što više borilačkog iskustva‘

Kevin Holland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
29-godišnji borac velter i srednje kategorije, željan je aktivnosti

Tijekom 2020. godine, nekako s početkom pandemije koronavirusa, počeo se širiti i ''hype'' oko Kevina Hollanda. Američki borac koji je tada nastupao u srednjoj kategoriji upisao je pet pobjeda unutar kalendarske godine, a četiri puta slavio je nokautom.

Savladao je Kevin i zvučna poput Joaquina Buckleyja i Darrena Stewarta, no Ronaldo ''Jacare'' Souza ističe se među protivnicima koje je pobijedio te godine. Mnogi su vidjeli Hollanda kao novu zvijezdu kategorije i borca koji bi trebao konkurirati za sami vrh u 2021. godini. Ipak, Hollanda je brzo snašla realnost, nakon što je uparen s borcima koji posjeduju dobre hrvačke i grapplerske sposobnosti. Derek Brunson i Marvin Vettori izdominirali su ga u parteru te je Holland nakon pet uzastopnih pobjeda, upisao dva poraza u nizu.

Bilo je to osviještenje Kevinu kako ipak ne pripada samom vrhu te da je puno posla pred njim. Uslijedio je ''no contest'' protiv Kylea Daukausa nakon nenamjernog sudara glavama prilikom kojeg je Holland završio u nesvijesti. Kevin se nakon tog meča odlučio spustiti u velter kategoriju, a UFC debi u toj kategoriji odradio je proteklog vikenda na UFC 272 priredbi.

Tehničkim nokautom u drugoj rundi, Holland je pobijedio iskusnog Alexa ''Cowboyja'' Oliveiru. Bila je to prva Hollandova pobjeda od 12. mjeseca 2020. godine, no Kevin nije naročito zadovoljan svojim izdanjem.

''Dao bih si ocjenu C+ (3+ prema našem sustavu ocjenjivanja). Teška prva runda i vjerojatno sam bolje mogao odraditi govor za mikrofonom. Bilo je to okej izdanje, ali uvijek može bolje. On je odradio stvarno dobar posao sa svojim kretnjama. Međutim, uspijevao sam pogađati njegovu nogu. Nisam ga mogao pronaći svojim rukama i stoga sam kažnjavao nogu. Mislim da su mu noge postale teže kako je vrijeme odmicalo, a zatim 'bada-bing, bada bang'. Presložio sam ga i stoga ne mogu biti ljut na sebe.'', objasnio je Holland u MMA Houru.

Iako je nakon promjene u kategoriji napokon došao i do pobjede, Holland ne otpisuje nastupe u srednjoj kategoriji. 29-godišnji američki borac ističe kako bi mogao biti rangiran u obje kategorije i to mu se čini zabavno. Također, Holland preferira biti izuzetno aktivan, a konstantno skidanje kilaže za velter kategoriju, otežava mu mogućnost frekventnijih nastupa.

''Ako imaju nekog iz srednje kategorije dostupnog za sljedeći mjesec, pucajte. Trenutno mi se ne ide na novu dijetu i skidanje kilaže. Druga priča bila bi kada bi ja pucao na nešto konkretno, ali trenutno samo želim biti aktivan borac. Ciljam na napredak i skupljanje borilačkog iskustva. Ako se mogu boriti pet ili šest puta ove godine, to bi bilo sjajno. Volim se puno boriti i stoga ne mogu konstantno nastupati u velteru, ako se planiram boriti šest puta ove godine. Ima puno dobrih mečeva u srednjoj kategoriji i prihvatit ću bilo što. Mislim da srednja kategorija trenutno zvuči dobro ako planiram jesti carne asadu (govedina na žaru) narednih tjedana. Realno, mogao bih odraditi dva do tri meča u velteru ove godine te dva ili tri u srednjoj kategoriji.'', dodao je Holland.

Uistinu je pohvalna njegova želja da se što češće bori, Radi se o uzbudljivom borcu kojeg fanovi vole gledati i nadamo se kako neće imati problema s ozljedama te da će mu UFC ispuniti želju što redovnijeg nastupanja.

Linker
25. travanj 2024 05:15