UFC

Kevin Lee otkrio što Kamaru Usman mora napraviti da postane veći od GSP-ja

Kamaru Usman

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nigerijca sve češće uspoređuju s Georgesom St-Pierreom u konkurenciji za najvećeg velteraša ikad

Pomalo iznenađujuće, Kevin Lee dobio je otkaz u UFC-u krajem prošlog mjeseca. Ipak, brzo se ''Motown Phenom'' snašao te je potpisao ugovor s Eagle FC promocijom. Radi se o promociji koju vodi Khabib Nurmagomedov, a Kevin Lee debitirat će u trećem mjesecu, točnije 11. ožujka, protiv Diega Sancheza.

Iako je Lee napustio UFC, borac iz Detroita i dalje dobiva priliku osvrnuti se na događanja unutar promocije. Tako je Lee prilikom razgovor s Helen Yee i The Schmo-om došao na temu najvećeg borca u povijesti UFC-ove velter kategorije. Kanađanin Georges St-Pierre i dalje je bez sumnje nositelj te titule. U dva navrata, GSP je osvajao pojas u velteru, a branio ga je ukupno devet puta. Dodamo li i pojas u srednjoj kategoriji, njegova kompletna ostavština još je veća.

Međutim, Kamaru Usman pomalo se primiče njegovom statusu. Sjajni Nigerijac aktualni je prvak velter kategorije, a pojas je uspješno obranio pet puta. 15 pobjeda i niti jedan poraz unutar UFC-ove velter kategorije, sjajan su učinak te ga se sve češće uspoređuje s Georgesom St-Pierreom. Ipak, Kevin Lee smatra kako Usman mora napraviti puno veće stvari da bi se mogao uspoređivati s veličinom poput GSP-ja.

''Ne sviđaju mi se ljudi koje rade tu usporedub. GSP je definitivno veći. Uklonimo tu raspravu. Mislim da nije niti moguće da Kamaru postane veći, osim ako ne pređe u polutešku kategoriju i pobijedi Jona Jonesa. Ukoliko to napravi, onda u redu. Pređe li u polutešku, odradi mečeve s Jonesom, Blachowiczem i Adesanyjom ili nekim, u redu, možemo razgovarati. Ali sve do tad, mrzim ovu usporedbu.'', rekao je Lee.

Iako se pitanje odnosilo na najvećeg velteraša u povijesti pa stoga Kevinov argument o prelasku u polutešku kategoriju nema naročitog smisla, ipak je donekle jasno o čemu Lee priča. On je pitanje shvatio kao usporedbu GSP-ja i Usmana u kompletu, neograničavajući usporedbu samo na rezultate u velteru. Nije tajna da mnogi od Usmana očekuju prelazak u višu kategoriju te napad na još jedan pojas, ali to se neće dogoditi, sve dok tom kategorijom vlada njegov prijatelj i sunarodnjak Israel Adesanya.

Linker
18. travanj 2024 23:19