UFC

(VIDEO) Vrijeme je da odaberete najbolju UFC priredbu u 2021. godini

Jorge Masvidal vs. Kamaru Usman (UFC 261)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Koja vas je UFC-ova priredba u 2021. godini najviše oduševila te napunila dojmovima?

UFC nastavlja s davanjem prilike fanovima da odaberu ono najbolje u 2021. godini. Nakon nokauta, prisiljavanja na predaje te preokreta, vrijeme je za odabir priredbe godine. Izbor su, kao i u navedenim slučajevima, suzili na četiri, a njihov popis možete vidjeti u nastavku teksta, uz video kroz koji se istih možete prisjetiti.

UFC 261

Ova priredba održana 24. travnja predstavljala je povratak UFC-a pred pune američke tribine po prvi put nakon 14 mjeseci. Čast ugostiti ju dobio je Jacksonville, grad koji je u lockdownu prvi UFC-u otvorio vrata, a promocija im je uzvratila tako što su se vratili s programom predvođenim s tri borbe za titulu.

Kamaru Usman savladao je Jorgea Masvidala sjajnim nokautom, Rose Namajunas high kickom je zaustavila kratki šampionski vijek Weili Zhang, dok je Valentina Ševčenko potvrdila svoju dominaciju fenomenalnom izvedbom protiv Jessice Andrade. Pamtimo tešku ozljedu Chrisa Weidmana u borbi protiv Uriaha Halla, kao i sjajnu pobjedu Anthonyja Smitha nad Jimmyjem Cruteom.

UFC 267

Priredba održana pretposljednjeg dana listopada u Abu Dhabiju donijela nam je veliki trijumf Glovera Teixeire nad Janom Blachowiczem te njegov uspon na UFC-ov tron poluteške kategorije. Prije njih gledali smo veliku izvedbu Petra Yana protiv Coryja Sandhagena, u jednoj od najboljih borbi godine. Mnogima su ipak u prvi plan došle impresivne izvedbe Islama Mahkacheva i Khamzata Chimaeva, dvojca od kojeg se u idućoj godini jako puno toga očekuje, možda čak i napad na titulu prvaka.

UFC 268

Samo tjedan dana iza spektakla u Abu Dhabiju, UFC je održao jednako velik u Las Vegasu. Druga borba Usmana i Covingtona te isto tako druga borba Rose Namajunas i Weili Zhang bile su sjajne te nevjerojatno neizvjesne, no mnogi će ovdje u prvi plan staviti ono što su u Octagonu pokazali Justin Gaethje i Michael Chandler. Marlon Vera, Shane Burgos, Chris Curtis te debi nastup Alexa Pereire sve su to samo dodatno ukrasili.

UFC Fight Night 197 (UFC Vegas 42)

Nevjerojatan je podatak da su tri od četiri ponajbolje priredbe godine održane tjedan za tjednom, ali upravo je tako. Max Holloway i Yair Rodriguez predvodili su sjajnu priredbu samo tjedan iza UFC 268 spektakla. Odradili su njih dvojica fantastičnu borbu, jednu od samo dvije na cijelom programu koja je otišla do sudačke odluke. Ukratko, čak sedam borbi prije "main eventa" završilo je tehničkim nokautom. Marcos Rogerio de Lima, Khaos Williams, Song Yadong? Birajte koji vam je završetak bio najdraži.

Glasati za vama najdražu i najbolju UFC priredbu u 2021. godini možete OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 15:54