UFC

Kevin Lee po prekretnicu u karijeri otišao kod Georgesa St-Pierrea

Kevin Lee i Georges St-Pierre
Nakon svibanjskog poraza od Rafaela Dos Anjosa, kojim je neuspješno debitirao u velter kategoriji, Kevin Lee je shvatio kako mu je potrebna velika promjena. Prošao je kroz nekoliko dvorana, da bi se na kraju skrasio u Montrealu gdje mu je svojevrsni mentor postao Georges St-Pierre.

26-godišnji Kevin Lee donedavno je bio jedan od najvećih MMA potencijala na svijetu. Sjajnim nizom došao je do borbe za privremenu titulu lake kategorije, koja se dogodila u listopadu 2017. godine. Lee je tu borbu započeo sjajno, bio je blizu iznenađenja, da bi ju ipak izgubio prekidom u trećoj rundi. Dokaz da ga taj poraz nije omeo bila je impresivna pobjeda nad Edsonom Barbozom već u idućoj borbi i Lee je čak počeo glasiti kao najteži mogući "matchup" za Khabiba Nurmagomedova. Ipak, nakon toga je poražen u borbi protiv Ala Iaquinte, okrivio je probleme sa skidanjem kilograma te se odlučio na promjenu kategorije. U velteru je odmah išao na Rafaela Dos Anjosa što nikako nije bila dobra odluka. Iskusni Brazilac uvjerljivo ga je pobijedio i Lee se našao u teškoj situaciji. Shvatio je kako nešto mora promijeniti, a odluka je na kraju pala na tim u kojem se za svoje borbe priprema. Nešto o tome rekao je tijekom gostovanja u Submission Radio podcastu.

"Bio sam u Los Angelesu, bio sam u Phoenixu, Denveru i na kraju u Montrealu, da bih se sad vratio u Las Vegas. Tražio sam čovjeka koji će mi se obratiti na pravi način i mislim kako sam to dobio u Montrealu s Tristar dvoranom i Firasom Zahabijem. Samo ga imati blizu sebe te osjetiti taj mozak i um, vidjeti kako on radi, to je nešto što mi je do sada nedostajalo. To mi je nedostajalo otkad je moj trener Robert Follis preminuo. Nisam imao čovjeka koji bi me vodio i pokazao mi pravi put u pravom trenutku. Pokušavao sam slušati sebe i mislio sam da imam dovoljno. No, zapravo je sve to bio jedan proces odrastanja. Firas će svakako biti najvažniji dodatak mom kampu, sami treninzi s tim momcima bit će velika stvar za mene", prepričao je Kevin kako je izgledao njegov put u posljednja dva mjeseca.

Zanimljivo, odabir Tristar dvorane zvučao je zanimljivo svima koji podrobnije prate događanja u MMA svijetu. Naime, Lee je više puta kroz protekle godine prozivao borce iz te dvorane, među njima čak i Georgesa St-Pierrea. Kad je došao u dvoranu, jedan od najvećih boraca svih vremena bio je među prvima s kojima je stupio u interakciju. No, problema nije bilo, zapravo se dogodilo nešto u potpunosti suprotno.

"Georges i ja smo postali jako dobri, s njim sam se družio većinu vremena. Pokazao mi je Montreal i to tako da mi je pokazao neke svoje vlastite kutke. On je čovjek koji me razumije. Da nisam borac koji sebe tjera do granica i da nisam borac koji se u svakom trenutku želi boriti samo protiv najboljih, mislim da me ne bi shvatio. On još uvijek u sebi ima istu tu vatru. Obojica znamo kako je zapravo najveći kompliment tvojim vještinama to kad netko ima želju boriti se protiv tebe", rekao je Lee o svom novom mentoru.

U Montreal će se vratiti kad dođe vrijeme za krenuti u novi pripremni kamp. Prije toga je potrebno dogovoriti borbu, a neki okvirni datum za tako nešto već postoji.

"Listopad je mjesec u kojem se želim vratiti i gledam prema borbi u tom terminu. Trenutno pokušavamo dogovoriti event i lokaciju, no mislim kako PPV itekako ima smisla. Povratak kući u Vegas uvijek zvuči dobro. Ima puno dobrih opcija. Ja sam trenutno u procesu napretka, kao što se događa svaki put kad se promijeni kamp i kad radiš s drugim borcima, odnosno komuniciraš s drugim trenerom. Tako zapravo izgleda moj put povratka", objasnio je "Motown Phenom".

U dosadašnjoj MMA karijeri Kevin je ostvario 17 pobjeda i pet poraza, dok je kao UFC borac na omjeru 10-5. Gledajući kako je još uvijek vrlo mlad, vremena za novi skok prema vrhu i ostanak tamo itekako ima. Neki opći dojam je kako je odlično odabrao tim uz koji će to pokušati postići. No, zapravo će vrijeme najbolje dati odgovor na to. Talent Kevina Leeja nikad nije bio upitan.

Linker
25. travanj 2024 23:21