UFC

Kevin Lee promijenio dvoranu i najavio: ‘Bilo je vrijeme za novi početak u mom životu‘

Kevin Lee

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nedavno otpušteni UFC-ov borac, za nešto više od mjesec dana debitirat će pod okriljem Eagle FC-a

Buran završetak 2021. godine, imao je Kevin Lee. Nekoć veliki potencijal UFC-ove lake kategorije, otpušten je iz najjače svjetske MMA promocije te je morao potražiti novi dom.

Iako je Ariel Helwani dao naslutiti kako je Lee otpušten jer ga zastupa Marquel Martin, osoba koja zastupa i Francisa Ngannoua, treba uzeti u obzir još neke činjenice. Lee je izgubio četiri od posljednjih pet mečeva, a pao je i na dopinškom testiranju.

Imao je Kevin i raznih psihičkih problema, barem prema osobnim navodima. S puno ''demona'' borio se u posljednje vrijeme, no čini se kako stvari kreću na bolje za njega. Khabibov Eagle FC ponudio mu je ugovor i Lee 11. ožujka (treći mjesec) debitirati u toj promociji. Protivnik če mu biti legendarni veteran i također bivši UFC-ov borac, Diego Sanchez. Kevin Lee napravio je određene promjene u svom životu ususret debiju u promociji Khabiba Nurmagomedova.

Naime, Kevin je napustio Las Vegas i Xtreme Couture dvoranu te je odlučio preseliti u Miami. Sanford MMA njegovo je novo utočište. Henri Hooft i Greg Jones glavni su treneri te dvorane, a brojni vrhunski borci poput Gilberta Burnsa, Vicentea Luquea, Michaela Chandlera itd., treniraju tamo. Lee tvrdi kako su mu promjene u životnim navikama bile neophodne.

''Neko vrijeme razmišljao sam Floridu zamijeniti Las Vegasom. Bilo je vrijeme za promjenu i novi početak u mom životu. Osjećam kao da dobivam svježi početak koji uistinu trebam. Nova promocija, novi tim, novo mjesto za život i okolina za trenirati. Bilo je teško napustiti Las Vegas, sve trening partnere i trenere s kojima sam rastao posljednjih godina, ali započinje novi uzbudljivi dio mog života'', objasnio je ''Motown Phenom'' za MMA Junkie.

Mora se priznati kako smo ovakve izjave od strane Kevina Leeja, bezbroj puta slušali. Svaki put kad se ovaj borac vraćao nakon poraza, najavljivao je ''novu verziju'' sebe te je konstantno prolazio nove početke. Ipak, ne treba previše osuđivati. Kevinu je tek 29 godina, 18 UFC mečeva je iza njega (11-7) i najbolje godine zapravo su tek pred njim.

Sanford MMA sjajna je dvorana s odličnim trenerima i borcima, a Eagle FC ne nudi moćnu konkurenciju kao UFC. Možda Lee upravo tamo vrati svoje samopouzdanje, a za par godina, tko zna, možda ga ponovno budemo gledali pod okriljem UFC-a.

Linker
20. travanj 2024 13:48