UFC

Kevin Lee vratio se svojim klasičnim pričama: ‘Ponajbolji sam hrvač na svijetu, idem po pojas u velteru‘

Kevin Lee vs. Gregor Gillespie (dolje)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrlo optimistične i nerealne riječi za nekog tko je upisao četiri poraza u posljednjih šest nastupa

Govorio je Kevin Lee da se vrlo vjerojatno neće vratiti u UFC i da razmatra neke druge opcije, ali prije nešto više od tjedana dana službeno je potvrdio povratak u najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Nekoć vrlo perspektivni MMA borac napustio je UFC pred kraj 2021. godine, a nedugo poslije nastanio se u Khabibovom Eagle FC-u. Tamo je odradio jedan nastup upisavši jednu pobjedu. Međutim, Khabib Nurmagomedov nije nastavio graditi taj projekt u smjeru u kojem se nadao i ostanak u Eagle FC-u više nije imao smisao.

Lee je opet među ‘‘velikim dečkima‘‘ i čekaju ga obračuni s najboljim borcima na svijetu. Nameće se pitanje u kojoj će težinskoj kategoriji nastupati jer kroz dosadašnju karijeru borio se pretežno u lakoj kategoriji, a povremeno u velter. Sudeći po razgovoru za TMZ, ovaj put će odabrati velter.

‘‘Mogu osvojiti pojas u velteru. Leon Edwards ima ga u ovom trenutku. Ja mogu nathrvati tog tipa i osvojiti pojas. Stoga idem po tu titulu. Jedan sam od najboljih hrvača na svijetu i to se ne može osporiti. S kime god sam se borio, rušo sam ih i kontrolirao, a mnogi velteraši nisu se nosili s nečim takvim. Svi ti tipovi su hrvači, ali kako Khamzat (Chimaev) reagira kad ga netko pokuša srušiti? Što Colby (Covington) čini kad ga netko želi srušiti? Smatra da povlačim pregršt pitanja, a moj stil stvara velike probleme mnogim tipovima iz veltera. Brži sam, jednako sam eksplozivan i snažan, a imam i tehniku da se ravnopravno nosim. Mislim da će prelazak u velter riješiti i neke moje probleme s kondicijom. Bit će to odličan potez za moju karijeru.‘‘, rekao je Lee.

Tko ga ne zna ili ne prati otprije, možda bi mu i povjerova. Kevin Lee apsolutno prije svakog novog nastupa gura gotovo identičnu priču. ‘‘Bolji je nego ikad prije, radi sjajan potez za svoju karijeru, može se nositi s najboljima...‘‘, itd.

Nažalost po njega, rezultati govore nešto posve drugo. Lee se u velteru borio dvaput pod okriljem UFC-a, a u oba navrata poražen je podosta uvjerljivo. Rafael dos Anjos završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi, a Daniel Rodriguez porazio ga je jednoglasnom odlukom. RDA i Rodriguez nisu borci iz samog vrha velter kategorije i stoga je više nego nerealno da Kevin sebe vidi prijetnjom za vrh veltera, iako za to nema nikakvo pokriće, barem zasad.

Vjerovati da će nadjačati Covingtona i Chimaeva u hrvačkom segmentu vrlo je optimistična prognoza, ali Kevin ima pravo vjerovati u sebe.

Linker
23. travanj 2024 23:23