UFC

Kevin Lee saznao ime protivnika u svom povratničkom meču: Čeka ga odlični ruski borac

Kevin Lee

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Nekoć vrlo talentirani Lee neće imati lak zadatak u pokušaju da dođe do prve UFC pobjede još od 2019. godine

Početkom 2023. godine UFC i Kevin Lee pohvalili su se obnovljenom suradnjom, odnosno Kevin Lee se vratio u organizaciju nedugo nakon što je krajem 2021. godine otpušten iz iste.

Lee je nakon odlaska iz UFC-a nastupio pod okriljem Khabibovog Eagle FC-a i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Diega Sancheza. Khabib je imao velike planove s Eagle FC organizacijom i Lee je trebao biti jedna od najvećih zvijezda. Nurmagomedov je na koncu ipak povukao kočnicu i odlučio se posvetiti obiteljskom životu, a Lee je potražio novi angažman.

Raskid suradnje s menadžerom Marquelom Martinom i početak suradnje s Alijem Abdelazizom bio je ključ Kevinovog povratka u UFC. Nakon što je potpisao ugovor o povratku, preostalo je ugovoriti meč i saznati ime prvog protivnika. Šuškalo se da će Lee i Tony Ferguson odraditi revanš, ali ‘‘El Cucuyja‘‘ krajem sedmog mjeseca čeka meč protiv Bobbyja Greena. Bilo je jasno da Leeja onda čeka netko drugi.

Sinoć je došla potvrda i tko će to biti, a radi se o ruskom borcu Rinatu Fakhretdinovu (21-2-0, 2-0 UFC). Rinat je 2022. godine debitirao u UFC-u i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Andreasa Michailidsa. Drugu pobjedu u UFC-u upisao je krajem prošle godine, a jednoglasnom odlukom porazio je Bryana Battlea.

Kevin Lee bit će mu najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, ali neće biti lako niti ‘‘Motown Phenomu‘‘. Lee pobjedu u UFC-u čeka od 11. mjeseca 2019. godine i sjajnog nokauta protiv Gregora Gillespieja.

Meč između Fakhretdinova i Leeja održat će se 1. srpnja (sedmi mjesec) na UFC on ESPN 48 eventu. Zasad je poznato da će taj event predvoditi Sean Strickland i Abus Magomedov, a nama će vrlo zanimljiv biti i debi Ivane Širić Petrović koju na tom istom eventu čeka obračun s Luanom Carolinom.

Linker
24. travanj 2024 04:02