UFC

Khabib demantirao Whiteove izjave: ‘Majka je najvrjednije što mi je ostalo, neću je razočarati!‘

Khabibovi planovi o povratku borbama razlikuju se od onoga što je izjavio predsjednik UFC-a

Nakon što je Dana White opisao sastanak s Khabibom Nurmagomedovim na jedan način, napokon smo došli do novih izjava UFC-ovog prvaka lake kategorije o njegovom eventualnom povratku borbama. Podsjećamo, Dana White je u subotu izjavio kako je Khabib rekao da bi se mogao vratiti ako mu netko od sudionika dvije glavne borbe UFC 257 priredbe pokaze nešto posebno, nešto što bi ga natjeralo na povratak.

No, je li to uistinu tako? Ako ćemo suditi prema intervjuu koji je Nurmagomedov u Abu Dhabiju dao ruskom mediju Sport24, može se zaključiti kako je White Khabibove riječi shvatio onako kako njemu odgovara, odnosno na način kojim bi pomogao prodaji UFC 257 priredbe koju u subotu predvode Conor McGregor i Dustin Poirier.

"Znate li što sportaše tjera naprijed? Glad! Mora biti neke motivacija i gladi, ako tog nema, onda nema niti uspjeha. Dugo sam u sportu, ovo radim cijeli život i postigao sam gotovo sve što sam mogao. Trenutno ne postoji netko protiv koga bih se htio boriti. Znam da ima jako puno boraca koji žele nešto zaraditi i koji žude za nekim stvarima, no što im ja mogu? Puno ljudi ne želi razumjeti moju stranu", rekao je Khabib, da bi onda došao onaj dio koji je predsjednik UFC-a očito shvatio kako njemu odgovara:

"Da bih se vratio, za tako što se uistinu mora dogoditi nešto posebno. No, u budućnosti imamo UFC borbe Zubaire, Islama i Tagira, imamo borce u našoj promociji. Puno turnira posvuda i to je ono što su moji trenutni projekti te ono što namjeravam raditi. Imam toliko puno planova i poslova ispred sebe, ali borbe nisu među njima. Ja treniram za sebe, trening je nešto što mi stvara najveće zadovoljstvo. Uživam u svemu što borilački trening donosi i to je ono što ću nastaviti raditi. Borbe? Nisu mi u planu!"

Khabib je u listopadu prošle godine svoju mirovinu objasnio kao obećanje koje je dao majci. Sada je ponovio kako mu je to vrlo bitno i da trenutno teško može pronaći nešto što bi rezultiralo time da ju razočara.

"Moja majka je nešto najvrjednije što mi je ostalo. I ne možete me natjerati da radim nešto što će razočarati moju majku. Nemam nikakvih planova niti imam želju prolaziti kroz pripreme za borbu. Gledao sam kroz što je Umar prolazio pripremajući se za ovu borbu i samo sam zahvalio Bogu što sam to ostavio iza sebe", potvrdio je Khabib, za kojeg se jako dobro vidio da uživa u životu trenera i vođe Eagles MMA tima, a uskoro bi s redovnim priredbama trebala krenuti i njegova Eagle Fighting Championship promocija. 

Uistinu izgleda kao da mu povratak borbama nije niti blizu realna opcija. Jedino je nejasno što UFC onda i dalje čeka s oduzimanjem pojasa. Možda se Dana White jednostavno još uvijek nada.

Linker
01. veljača 2021 17:48