UFC

Khabib namjerava postati trener bivšeg UFC prvaka: ‘Želi me podučavati i biti veliki dio mog povratka‘

Khabib Nurmagomedov
 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘On želi postati ‘Trener godine‘. To je njegova želja. Želi ići očevim stopama...‘

Khabiba Nurmagomedova u kavezu više nećemo gledati kao borca, ali zato hoćemo kao trenera. Sada već bivši UFC-ov prvak prošlog je vikenda u Las Vegasu otkrio da će se u budućnosti posvetiti određenim "poslovnim projektima", ali i pomaganju svojim kolegama te prijateljima u pripremama za njihove nastupe.

A jedan od onih s kojima bi slavni Dagestanac mogao nešto intenzivnije raditi je bivši UFC-ov prvak Luke Rockhold koji je otkrio da mu se Khabib već ponudio kao trener koji će ga spremiti za dugoočekivani povratak u Octagon.

"Sad preuzima ovu trenersku ulogu, želi me podučavati i biti veliki dio mog povratka. On želi postati 'Trener godine'. To je njegova želja. Želi ići očevim stopama. Njegov otac je uvijek bio pronicljivi i uvijek je imao dobro oko za sport, a mislim da je Khabib spreman preuzeti tu ulogu", rekao je Rockhold TMZ Sportsu.

"Naravno da može biti dobar trener", nastavio je nekadašnji prvak u srednjoj kategoriji. "Čak i ako znate puno toga, bolje je da vas netko usmjerava i da se prepustite treneru kojem vjerujete. Bez obzira na to koliko toga znate, nekad se bolje odmaknuti i pustiti druge da upravljaju situacijom. Khabib zna kako nabiti ritam i svidio mi se čim se pojavio. Vidjelo se da voli raditi i uvijek bi me gurao do krajnjih granica."

Rockholda u akciji nismo gledali otkako ga je u srpnju 2019. u njegovom poluteškaškom debiju nokautirao danas aktualni prvak Jan Blachowicz. Iako se neko vrijeme pričalo da bi se Luke mogao vratiti i u 2020., to se na kraju nije dogodilo i sada je plan nešto drugačiji te uključuje povratak u srednju kategoriju.

"Nekakva realna prognoza kaže da bi se mogao vratiti na ljeto, tamo negdje krajem ljeta. Moram dobro pripremiti svoje tijelo. Konstantno imam problema s ramenom, ali se konačno situacija popravlja i dolazim do točke da imam samopouzdanja po tom pitanju. Trudim se vratiti u formu i to je sjajan osjećaj. Dobro je ponovno biti u dvorani, a polako se vraća i ona vatra u meni", poručuje Rockhold.

Linker
19. travanj 2024 14:13