UFC

Khabib Nurmagomedov dao moguć razlog Conorove ozljede: ‘Bog ga je prizemljio‘

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanac vjeruje kako se radi o višoj sili te da je Ircu trebala doza poniznosti

Točan trenutak u kojemu je došlo do frakture noge Conora McGregora tema je mnogih MMA stručnjaka i bivših boraca. Umirovljeni borac Khabib Nurmagomedov nije se zamarao analiziranjem i traženjem točnog trenutka, no iznio je svoje viđenje zašto je Conora zadesila teška ozljeda.

''Uvijek će postojati nešto superiorno nad onim što mi imamo. Ponekad ljudi pomisle da su svemogući i da mogu učiniti što god požele. Tada ih Bog prizemlji i učini poniznima. Gledao sam intervju njegovog trenera koji ne razumije kako se ovakva ozljeda dogodila. Kavanagh je tvrdio kako je Conor mladi čovjek u naponu snage i stoga je nejasno kako se ovakva stvar dogodila. Sve vam dolazi od Boga. Morate biti ponizni. Kada postanete bogati, jaki i slavni te pomislite da ste vi zaslužni za sve to, tada će vas Bog spustiti na zemlju.'', rekao je Khabib u razgovoru za MMA Junkie.

Khabib je u razgovoru za ESPN podijelio svoju sreću zbog Poirierove pobjede te je uputio određene uvrede ka Conoru McGregoru. Niti u ovom razgovoru, Nurmagomedov nije skrivao oduševljenje pobjedom ''Diamonda''.

''Stvarno sam uživao u ovoj borbi. Jako sam sretan zbog Dustina Poiriera. Mislim da zaslužuje priliku za napasti pojas te smatram kako zaslužuje postati prvakom UFC-ove lake kategorije.''

Dustin Poirier i Khabib Nurmagomedov borili su se u studenom 2019. godine. Dagestanac je pobijedio Poiriera gušenjem u trećoj rundi, no borci su oduševili uzajamnim poštovanjem koje su pokazivali jedan ka drugom tokom uvodnih konferencija za medije, kao i nakon borbe. Čini se kako Khabib uistinu cijeni Dustina Poiriera i vidi ga kao svog legitimnog nasljednika na tronu lake kategorije. Barem dok ne dođe red na Islama Makhacheva.

Linker
13. srpanj 2024 21:10