UFC

Khabib Nurmagomedov: Ferguson je čak sedam puta udarcima poslan na pod, pogodit ću ga!

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Khabib Nurmagomedov po prvi put je otvoreno usporedio sebe i Tonyja Fergusona. Osvrnuvši se na kvalitete i nedostatke svoj idućeg protivnika, najavio je što fanovi mogu očekivati u njihovoj borbi.

18. travnja u Brooklynu, Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson trebali bi krenuti u peti pokušaj njihove međusobne borbe. Jednom su u istom mjestu do "fight weeka" već došli i fanovi će biti mirni tek kad vide da su obojica ušli u Octagon i da borba koju svi čekaju napokon može krenuti. Khabib će tim putem krenuti po svoju 29. pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa i to protiv vjerojatno najtežeg protivnika do sada. O borbi već razmišlja vrlo detaljno i studiozno pa je svakako zanimljivo čuti što misli o svom protivniku.

"Uvijek svoje šanse smatram većina nego što ih ima protivnik jer si ne mogu dozvoliti da uđem u borbu s ikakvom sumnjom da sam bolji borac. Mislim da sam puno bolji hrvač od njega i fizički sam snažniji i spremniji. Čvršći sam od njega i za razliku od njega još uvijek nisam doživio poraz. Nikad nisam udarcem poslan na pod, a on je čak sedam puta. Ja mogu udariti i možete biti sigurni da ću ga itekako jako udariti", rekao je Khabib tijekom druženja s ruskim fanovima, da bi se onda ipak okrenuo onome što Fergusona čini sjajnim borcem:

"Naravno, pošteno je spomenuti i njegove kvalitete. Nije poražen od 2012. godine i vrlo je dobar protivnik. U povijesti UFC-a nikad nije bilo borbe dva borca s nizom od 12 pobjeda. Kao protivnika shvaćam ga vrlo ozbiljno. Već u siječnju počet ću ozbiljno trenirati za tu borbu. To je sto dana ozbiljnog treninga i bit ću spreman za bitku."

Khabibov otac Abdulmanap je rekao kako će se njegov sin uskoro umiroviti, odnosno kad vide da više nema smisla nastavljati. On je na pitanje o svom umirovljenju odgovorio pomalo dvosmisleno, no ne skriva namjeru to učiniti puno ranije nego što će mnogi misliti da bi trebao.

"Ne mogu odgovoriti na to. Nismo točno planirali kad namjeravam završiti karijeru, no to nije daleko. Taj trenutak je vrlo blizu, no ne smijem razmišljati dalje od travnja i borbe koja me čeka. Moram se boriti i moram pobijediti ozbiljnog protivnika. Tek nakon toga ćemo sjesti i vidjeti što dalje. Ako nema smisla nastaviti onda neću. Uvijek postoji razlog za boriti se, a to je novac. No, trebamo li ga? Vidjet ćemo. Meni je 31 godina i u najboljim sam godinama za sport. Iako sam daleko od umirovljenika, moja umirovljenje ipak je iza ugla", objasnio je Khabib svoje viđenje.

Kako se u lakoj kategoriji stvari brzo mijenjaju te novi potencijalni izazivači konstantno dolaze, teško da će Khabib ikad doći u situaciju gdje bi se moglo reći kako je očistio kategoriju. No, isto tako je jasno da će mu motivacija svakom borbom biti sve manja. Njegova namjera je umiroviti se neporažen, što do sada nije uspio niti jedan veliki MMA šampion. Zbog toga će morati jako dobro procijeniti trenutak kad će tu odluku donijeti.

Linker
04. svibanj 2024 15:02