UFC

Khabib Nurmagomedov otkrio s kojom poznatom osobom bi se borio: ‘Mislim da bih ga mogao srušiti‘

Khabib Nurmagomedov i Caroline Pearce

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti odabrao je najvećeg košarkaša u povijesti kao idealnog protivnika

Velika čast pripala je Khabibu Nurmagomedovu na ceremoniji kojom je UFC imenovao nove članove svoje Kuće slavnih. Jedan od novoprimljenih bio je i umirovljeni dagestanski MMA borac.

Nurmagomedov je profesionalnu karijeru završio u desetom mjesecu 2020. godine, pobjedom protiv Justina Gaethjea. Bila je to 29. pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, a iako su se svi nadali da će Khabib barem zaokružiti svoj omjer na 30-0, ''Eagle'' je odlučio da je dosta.

Smrt njegovog oca uvelike je utjecala na tu odluku. Abdulmanap Nurmagomedov preminuo je početkom sedmog mjeseca 2020. godine, a Nurmagomedov je meč protiv Gaethjea odradio njemu u čast. Nakon toga odlučio je kako se više neće u kavez bez svog oca, a to obećanje dao je i svojoj majci.

UFC ga svim silama pokušava nagovoriti na povratak, ali novac nije nešto što će natjerati Khabiba da prekrši obećanje koje je dao majci. Unatoč odbijenicama, UFC ga je nagradio ulaskom u Kuću slavnih, a Khabib je to definitivno i zaslužio.

Puno medijske pažnje dobio je Khabib prilikom i uoči same ceremonije, a jučer ste imali prilike čitati o sjajnom govoru u kojem se detaljno osvrnuo na svog pokojnog oca, kao i na najvažniju pobjedu svoje karijere.

Između svih tih ozbiljnijih tema našlo se prostora i za nešto neozbiljnija pitanja, a jedno od takvih svakako je ono gdje je Khabib upitan s kojom poznatom osobom bi se najradije borio. Nurmagomedov je kratko razmišljao, a zatim je odgovorio.

''Michael Jordan, a znate li zašto? Zato što mislim da bih ga mogao srušiti.'', rekao je Khabib za ESPN, uz osmijeh na licu.

Najveći košarkaš u povijesti tog sporta imao bi 20 centimetara prednosti u visini, a vjerojatno bi bio i nešto teži od Nurmagomedova. Naravno da su borilačko iskustvo i vještine na strani Nurmagomedova, no čemu uopće analizirati ovaj meč kad je jasno da se nikada neće dogoditi i da se Khabib samo našalio.

Braća Paul puno su izgledniji kandidati za takve egzibicije koje nemaju apsolutno nikakvog smisla, a Khabib Nurmagomedov posvećen je ipak nešto ozbiljnijim stvarima.

Linker
20. travanj 2024 16:22