UFC

Khabib Nurmagomedov primljen je u Kuću slavnih: Pobjeda nad McGregorom najvažnija mu je u karijeri

Khabib Nurmagomedov

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Neporaženi i umirovljeni dagestanski borac održao je zanimljiv govor

Još jedan poseban trenutak sportske karijere Khabiba Nurmagomedova sinoć se dogodio. Upriličena je UFC-ova ceremonija primitka u Kuću slavnih, a umirovljeni i neporaženi Dagestanac postao je i službeno novim članom UFC-ove Kuće slavnih.

Nitko ne može osporiti da Khabib zaslužuje biti tamo, jer radi se o borcu koji iza sebe ima 29 pobjeda u jednako toliko profesionalnih MMA nastupa, a 13 ih je došlo pod okriljem UFC-a. Tri puta uspješno je branio titulu prvaka u lakoj kategoriji i sve to čini ga jednim od najvećih MMA boraca u povijesti.

Pobijedio je Khabib brojne vrhunske borce tijekom svoje karijere, ali jednu pobjedu istaknuo je kao ipak najveću i najznačajniju u svojoj karijeru.

''Bilo je to ovdje, u ovoj areni, šestog listopada (deseti mjesec) 2018. godine. Najveća borba u povijesti MMA-a. Jako sam sretan jer sam pobijedio u tom meču. Prihvatio bi poraz u bilo kojem meču, osim u tome.'', rekao je Khabib, aludirajući na meč koji je odradio protiv Conora McGregora.

Borba je predvodila UFC 229 event, a čak 2.4 milijuna PPV prodano je te večeri. I dalje se radi o rekordnoj UFC-ovoj priredbi i zato Khabib navodi da se radi o najvećem MMA meču u povijesti.

Svi se sjećaju koliko je tenzija i raznoraznih sukoba prethodilo toj borbi, a Nurmagomedov je Conoru sve naplatio s kamatama, onda kad su se našli u kavezu. Dominirao je Khabib od samog početka pa sve do kraja borbe koji je nastupio sredinom četvrte runde. Ugušio je Khabib svog protivnika, a dodatna satisfakcija bila je činjenica da je Irac tapkao, odnosno morao se predati.

Dosta dug govor održao je Khabib pred okupljenima na ceremoniji, a UFC je kompletan govor podijelio na svojoj Facebook stranici. Pogledati ga možete pri dnu ovog teksta.

Linker
16. kolovoz 2022 16:46