UFC

Khabib Nurmagomedov reagirao na Conorove ‘tvitove‘ o njegovom ocu, odgovorio i na mogućnost povratka

Khabib Nurmagomedov
 Harry How/Getty images/Profimedia
Puno bure izazvale su McGregorove objave na Twitteru upućene Khabibu Nurmagomedovu

Jedan od mnogobrojnih boraca koji su se oglasili nakon UFC 264 priredbe bio je i Khabib Nurmagomedov. Neporaženi i sada umirovljeni dagestanski borac dobro je upoznat s Dustinom Poirierom i Conorom McGregorom jer je između ostalog borio protiv obojice. Dok je njegova borba protiv Irca povlačila puno repova i raznih sukoba izvan UFC-ova kaveza, Khabibov odnos s Dustinom Poirierom puno je bolji. Tako je Nurmagomedov nakon poraza McGregora na svom Twitter profilu napisao:

''Dobro uvijek pobijedi zlo. Sretan sam zbog Dustina Poiriera i nadam se da će uzeti pojas do kraja godine.''

Conoru McGregoru očekivano nije dobro sjeo taj ''tvit'' Khabiba Nurmagomedova. Više od dva tjedna nakon borbe, Irac je odgovorio jednom od svojih objava i pritom zgrozio cijelu MMA javnost.

''COVID je dobar, a otac je zao'', napisao je Irac aludiravši na smrt Khabibova oca Abdulmanapa Nurmagomedova koji je sredinom prošle godine preminuo zbog niza zdravstvenih komplikacija među kojima se pronašla i zaraza koronavirusom.

image
Screenshot (twitter)

Reakciju Khabiba Nurmagomedova na gnjusnu objavu Conora McGregora dugo smo čekali, a novinar TMZ Sportsa prvi je uspio doći do reakcije. On je uspio sresti Khabiba i njegovog menadžera Alija Abdelaziza te odraditi kratak intervju s borcem. Khabib je prvotno upitan koliko mu je bitna nagrada za ''Najboljeg trenera godine'' s obzirom da radi sve bolji posao u kutu raznoraznih boraca koje trenira i savjetuje tokom borbi.

''Osobno, bitnije mi je da moji borci pobjede nego da ja osvojim tu nagradu.'', a u nastavku je odbacio mogućnost povratka borbama.

Reporter TMZ-a zatim je došao na temu Conora McGregora. Upitan je Khabib o povratku Irca, odnosno smatra li da se Conor može vratiti nastupima nakon onako teške ozljede. Khabib je rekao da ne zna i da nije siguran, a zatim smo došli do situacije gdje su Nurmagomedov i njegov menadžer primijetili kuda intervju vodi te su polako počeli odlaziti s mjesta događaja. Ipak, reporter pitao Dagestanca što misli o ''tvitovima'' Conora McGregora te je uspio doći do Khabibove reakcije od nekoliko riječi.

''Mislim da da'' odgovorio je Khabib na upit smatra li da je McGregor prešao granicu svojom objavom. Potom je Nurmagomedov upitan što točno misli o Conorovoj objavi vezanoj za njegovog oca.

''Užasno'', kratak i jasan bio je Dagestanac na odlasku s mjesta na kojemu je odradio kratak intervju.

Čini se kako Khabib jednostavno ne želi trošiti previše energije na priču koju je završio uvjerljivom pobjedom. Svjestan je igre kakvu Conor McGregor voli igrati, a ignoriranjem ga zapravo pobjeđuje jer mu ne dopušta da dođe do onoga što Irac želi, a to je provociranje Khabiba i njegov eventualni povratak profesionalnim borbama.

Linker
24. travanj 2024 17:15