UFC

Jose Aldo iskazao podršku Conoru McGregoru: ‘Nikad ne sumnjam u prvake‘

Jose Aldo vs Conor McGregor
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Brazilac i Irac imaju zajedničku povijest i rivalstvo, no Jose Aldo poznat je po sportskom duhu

Tokom 2014. i 2015. godine, vjerojatno najveće UFC rivalstvo bilo je ono između Conora McGregora i Josea Alda. Svi su s nestrpljenjem iščekivali tu borbu, a razne prozivke, odlične konferencije za medije i vrhunska forma obojice boraca samo je dodatno nabrijavala sve fanove kada je u pitanju ta borba. Konačno, u prosincu 2015. godine dvojac se susreo u UFC-ovom kavezu, no glavna borba UFC 194 priredbe završila je nakon samo 13 sekundi.

Brazilac Jose Aldo izgubio je tada pojas UFC-ove perolake kategorije, a teško mu je bilo prihvatiti poraz protiv Irca, naročito zbog načina na koji se dogodio. Pet i pol godina kasnije, oba borca i dalje su aktivni, no ne uživaju najbolje dane svojih karijera. Conor McGregor u zadnjem nastupu doživio je drugi poraz u nizu, a prijelom noge koji je zadobio protiv Dustina Poiriera na neko vrijeme udaljit će ga od nastupanja. Veliki rival Jose Aldo nije se naslađivao ozljedom Irca nego je u razgovoru za Ag. Fight uputio poruke podrške.

''Prije svega, uznemirila me ta ozljeda. Poprilično je teško, radimo na našim tijelima, pokušavamo ih zadržati zdravima jer na taj način možemo funkcionirati. Mislim da se Conor može vratiti borbama na najvišem nivou. Nikad ne sumnjam u prvake, u njihov um i snagu volje. Nekoć je dominirao i bio je prvak lake i perolake kategorije. Sve je na njemu. Ukoliko se želi vratiti na visoku razinu, on će to i učiniti.'', izjavio je Aldo.

34-godišnji Brazilac ovog vikenda nastupa u sunaslovnoj borbi UFC 265 priredbe. Protivnik će mu biti Pedro Munhoz, a za razliku od Alda, Conor McGregor će neko vrijeme čekati na svoj idući nastup. Jose Aldo osvrnuo se na Irčev zadnji nastup protiv Poiriera, a niti tu nije štedio na komplimentima.

''Borba je išla dobro za njega (Conora) zato što je zaboravio na svoju marketinšku stranu i pokušao je biti borac koji ide po pobjedu, sve dok se ozljeda nije dogodila. Međutim, ako se želi vratiti, morat će naporno raditi, odreći se određenih stvari i dodatno se posvetiti povratku na vrh.'', zaključio je Jose Aldo razgovor o Conoru McGregoru i njegovoj teškoj ozljedi od koje se trenutno oporavlja.

Linker
26. travanj 2024 21:33