UFC

UFC ponudio Oliveiri revanš protiv Makhacheva u Brazilu: ‘Do Bronx‘ je odbio iz opravdanog razloga

Charles Oliveira i Islam Makhachev

 https://www.sportskeeda.com/mma/news-breaking-charles-oliveira-reportedly-rejected-immediate-rematch-islam-makhachev-ufc-283
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije nije spreman vratiti se u kavez tako brzo

Vrlo aktivan i fizičko-psihički zahtjevan period imao je Charles Oliveira kroz proteklih godinu i pol. ‘‘Do Bronx‘‘ je od petog mjeseca 2021. godine pa do 10. mjeseca ove godine odradio četiri meča za titulu, upisao je tri pobjede, uspio je izgubiti pojas zbog pada na vagi, a u desetom mjesecu Islam Makhachev zaustavio je njegov niz pobjeda.

Brazilac je bio u seriji od 11 uzastopnih pobjeda, ali Makhachev se te večeri u Abu Dhabiju pokazao osjetno boljim borcem i slavio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Nema sumnje da će se Oliveira oporaviti i ponovno krenuti po titulu, a priliku za to navodno je mogao dobiti već u prvom mjesecu 2023. godine.

Diego Lima, trener Charles Oliveire, tvrdi da je Oliveira imao ponudu UFC-a za revanš protiv Makhacheva, a borba bi se održala 21. siječnja (1. mjesec) u Rio de Janeiru.

‘‘Uoči borbe protiv Makhacheva, pokazivali smo velik interes da se borba održi u Rio de Janeiru. Tjedan dana nakon UFC 280 eventa (Oliveira je na tom eventu izgubio od Makhacheva), UFC nas je kontaktirao. Ponudili su nam borbu protiv Makhacheva u Riju. Uvijek se UFC korektno odnosio prema nama. Imali smo jako dobar razgovor, a na nama je bilo hoćemo li prihvatiti ponudu.‘‘, rekao je Lima za Bloody Elbow.

Poznato je kako Makhacheva čeka obrana pojasa u drugom mjesecu sljedeće godine. Protivnik će mu biti Alexander Volkanovski, a Lima je otkrio zašto je Oliveira odbio instantni revanš protiv Islama.

‘‘Razgovarao sam s Charlesom. On nije ozlijeđen, ali pod emotivnim je stresom. To je odavno nadišlo fizički umor. Charles je jedini borac koji se borio protiv svih top 5 tipova unutar godinu dana. Prvaci se obično skrivaju, žele se boriti jednom godišnje. To nije Charles, ali Rio nam prebrzo dolazi. Preferiramo da Charles dobije zasluženi odmor.‘‘, dodao je njegov trener.

Teško je zamjeriti Oliveiri. Odmor je zaslužio i zbilja je bio sjajan prvak u tom periodu dok je držao pojas. Hoće li ga vratiti nakon odmora, saznat ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
08. svibanj 2024 13:57