UFC

Khabib odgovorio na Whiteove tvrdnje o njegovom povratku: 'Ja sam svoje ciljeve ispunio!'

Khabib Nurmagomedov
 Stringer / Anadolu Agency / AFP
Čini se kako Dana White i Khabib Nurmagomedov ne gledaju jednako na mirovinu UFC prvaka

Posljednjih nekoliko dana, predsjednik UFC-a Dana White najžešći je do sada po pitanju izjava o nastavku karijere Khabiba Nurmagomedova. Nakon što je Khabib javno objavio kako je testiran od strane USADA-e, što bi značilo da njima još nije potvrdio umirovljenje, White je slavodobitno utvrdio kako to znači da se prvak lake kategorije i dalje namjerava boriti. Isto tako je još jednom potvrdio da borba između Conora McGregora i Dustina Poiriera neće ni u kom slučaju biti za bilo kakav pojas prvaka.

S druge strane, očito je kako White sa svojim prvakom nije razgovarao, nego samo nagađa prema onome što vidi oko sebe. Još otkako je 24. listopada, nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, izjavio kako mu je to bila posljednja borba, Nurmagomedov niti jednom izjavom nije natuknuo ništa što bi moglo asocirati na još koji nastup. Jednako tako je nastavio i putem posljednjeg razgovora za RT Sport.

"Možete se boriti do 40. godine, no uvijek treba imati neki cilj. Ja sam svoj cilj ispunio. Slijedom toga, nemam nikakvog interesa nastaviti se natjecati. Iduće godine ću diplomirati, a onda želim nastaviti obrazovanje, želim napredovati, više vremena posvetiti učenju. Kupio sam ovce, planiram voditi farmu i napredovati na tom polju. Imam mlade bikove, imam krave", rekao je Khabib, očito davši do znanja da svoju budućnost vidi u domovini. Naravno, namjerava se baviti karijerama boraca iz svog tima, za početak kao savjetnik, a kasnije se možda ozbiljnije posveti i trenerskom poslu.

Jedno područje ga ipak nikako ne zanima, iako bi tamo sigurno imao velikog uspjeha.

"Želim djelovati u području gdje mogu doprinijeti. To ne mora biti politika. Trenutno mogu uspjeti u tome bez da se bavim politiku i meni osobno je to dovoljno", potvrdio je Khabib, bez ikakvog spomena nastavka borilačke karijere.

Naravno, ne možemo biti sigurni da ovo sve nije taktiziranje do ugovaranja neke velike borbe, no Khabib se za sada nije bavio s takvim igrama niti je pokazivao interes za iste.

Fanovi i mediji očekuje da će, ako Khabib ipak konačno potvrdi UFC-u da se ne vraća te Whitea uvjeri u to, s vremenom borba između McGregora i Poiriera, koja je jučer i službeno potvrđena za 23. siječnja, postati borba za novog prvaka lake kategorije.

Linker
26. travanj 2024 13:25