UFC

Khabib otkrio da je razgovarao s Velasquezom: ‘Iznenađen sam jer se drži u dobrom raspoloženju‘

Khabib Nurmagomedov

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Umirovljeni dagestanski MMA borac uspio je nakratko porazgovarati s kolegom koji se nalazi iza rešetaka

Slučaj Caina Velasqueza koji je trenutno iza rešetaka nije potresao samo njegovu obitelj i sve uključene aktere, nego kompletan svijet borilačkih sportova.

Podsjećamo, bivši UFC-ov prvak teške kategorije iza je rešetaka od kraja drugog mjeseca nakon što je pokušao ustrijeliti Harryja Goulartea, muškarca osumnjičenog za pedofiliju. Goularte je između ostalog navodno zlostavljao i Cainovog sina, a Velasquez je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.

Prilikom ispaljivanja hica, Velasquez je pogodio Goularteova očuha koji je završio ranjen, ali bez opasnosti po život. Cainu sada prijeti dugotrajna zatvorska kazna, ali kolege borci stali su na njegovu stranu i traže pravdu za Caina.

Triput je Velasquez sa svojim pravnim timom tražio puštanje na uvjetnu i branjenje sa slobode, ali svaki put je zahtjev odbijen, iako je Velasquez spreman platiti veliku jamčevinu. Trenutno se čeka nastavak sudskog procesa i nije previše informacija o njegovom stanju poznato.

Khabib Nurmagomedov, Cainov dugogodišnji prijatelj i timski kolega iz American Kickboxing Academy dvorane otkrio je kako je dobio priliku nakratko porazgovarati s Velasquezom te je podijelio neke dojmove.

‘‘Odradio sam telefonski poziv u trajanju 5 do 7 minuta. Ako nisam u krivu, oni dobiju pravo na jedan poziv dnevno. Znam da priča sa svojom djecom i obitelji. Ja sam dobio 5 do 7 minuta da bih popričao s Cainom. Bio sam iznenađen jer se drži u dobrom raspoloženju. Pričali smo, čak smo se i smijali, a pričali smo i o detaljima njegovog slučaja. Te stvari neću otkrivati, ali tako je, kako je. Bog je odlučio testirati ga na ovaj način. On mora proći kroz sve to.‘‘, rekao je Khabib u intervjuu za Red Corner MMA.

Još u petom mjesecu ove godine, Khabib se u razgovoru za TMZ osvrnuo na Cainov slučaj te je iskazao razočaranje pravnim sustavom.

‘‘Svatko s imalo poštovanja prema sebi te svatko tko voli svoju obitelj, napravio bi identičnu stvar kao i Cain. Pa dajte, nitko neće razmišljati o zakonima ili nečemu takvom u trenucima kad se radi o vašoj obitelji. Morate štitit vašu obitelj. Ako životinje štite svoje obitelji, naravno da će to raditi i ljudi.‘‘, započeo je Nurmagomedov.

‘‘Spominje se zatvorska kazna, ali ja ne razumijem sve te stvari. Ovo nije fer. On je u zatvoru, a drugi tip (Goularte) je vani, na slobodi. Što s njime? Pritvorite i njega također. On je opasniji po okolinu od Caina Velasqueza.‘‘, završio je Khabib.

Cainu je sigurno drago što uživa veliku podršku obitelji, prijatelja i mnogih involviranih u borilačke sportove, no gotovo sigurno ga čeka izdržavanje zatvorske kazne i težak period njegovog života.

Linker
09. travanj 2024 03:05