UFC

Michael Chandler odgovorio na prozivke Islama Makhacheva: ‘Hrvanje pobjeđuje sambo‘

Michael Chandler
 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Islam Makhachev prozvao je brojna imena koja su na službenom rankingu iznad njega

Pobjedom protiv Thiaga Moisesa proteklog vikenda na UFC Vegas 31 priredbi, Islam Makhachev došao je do čak osme pobjede zaredom. Međutim, on sada želi visokorangiranog protivnika za iduću borbu. Thiago Moises pet je mjesta niže rangiran nego Islam, no Dagestanac je prihvatio borbu jer se želi boriti što više i što češće. Često ističe kako ima velike probleme s pronalaskom protivnika, a u izjavama nakon zadnje borbe prozvao je niz imena poput Tonyja Fergusona, Rafaela dos Anjosa te Michaela Chandlera koji je ujedno i radio kao ESPN-ov analitičar u sklopu te priredbe.

''Vidio sam Michaela Chandlera ovdje, zašto se ne bi borili (u idućoj borbi)? Hajmo Chandleru! Zar si došao u UFC zbog lakih borbi? Došao si iz Bellatora i želimo ti priuštiti teške borbe. Chandleru ako me čuješ, idemo se boriti. Došao si iz Bellatora i želim provjeriti tvoje vještine.'', rekao je Islam.

Michael Chandler poznat je kao borac koji ne propušta iskazati poštovanje prema nekome tko ga zaslužuje, a prozivku od strane Makhacheva nije shvatio kao nešto uvredljivo i negativno.

''Zanimljiva mala prozivka. Večeras je učinio ono što je i najavio da će učiniti, a to je ujedno bilo ono što je i morao napraviti. Izašao je u kavez i ostavio veliki pečat na sjajan nastup. Sada međutim radi još nešto što bi trebao. Trenutno je na devetom mjestu poretka i želi prozvati što više imena koja su iznad njega. Čovjek me impresionirao danas. Moram izaći iz borilačkog odijela i komentirati ovo kao analitičar. Odradio je fenomenalan posao protiv vrlo čvrstog protivnika. Momak ima blistavu budućnost i vidjet ćemo što će se dogoditi.'', izjavio je Chandler.

UFC-ov borac Michael Chiesa također se našao u ulozi analitičara te nije dopustio Chandleru da izbjegne pitanje oko potencijalne borbe između njega i Islama. Michael Chandler još iz dana nastupanja za Bellator nerijetko je govorio kako je upravo on stilski najgori mogući protivnik za Khabiba te da vjeruje kako ga može pobijediti. Khabib se umirovio i Chandler neće imati priliku to i dokazati, no tu je Islam Makhachev, prema nekima čak i unaprijeđena verzija Nurmagomedova. Bivši Bellatorov prvak sjajan je hrvač i zato smatra da se može nositi s borcima poput Khabiba ili Islama.

''Na domaćem sam terenu kada govorimo o hrvanju. Mislim da hrvanje pobjeđuje judo, BJJ i sambo. Možda sam u zabludi jer je hrvanje moj sport. Međutim, Islam Makhachev vas dovodi u pozicije iz kojih se ne možete pomaknuti. Thiago Moises ima sjajan chain grappling. Vidjeli smo kako se kreće na sve strane, gore, dolje, rola po podu, radi sweepove. Protiv Islama nije mogao raditi takve stvari. Islam jednostavno neutralizira protivnike, a kada neutralizirate protivnika, tu se ne radi samo o fizičkoj prednosti nego i o mentalnoj. Radi se o emocijama i cardiu. Isisava život iz vas. Može li on držati tempo tako dugo? Večeras je pokazao da može završavati borbe i u kasnijim rundama. Međutim, smatram kako hrvanje pobjeđuje sambo, odnosno, hrvanje pobjeđuje svaku drugu borilačku vještinu. Možda jednog dana dobijemo dokaz.'', dodao je Chandler s naznakama da bi se mogao jednog dana boriti protiv Islama te da izuzetno cijeni njegove vještine.

''Iron'' Michael Chandler zadnji puta nastupio je u svibnju na UFC 262 priredbi kada se borio za pojas UFC-ove lake kategorije. Iako je imao uspjeha u prvoj rundi protiv Charlesa Oliveire te se u nekim trenucima činilo kako će doći i do pobjede tehničkim nokautom, Brazilac se sabrao i nokautirao Amerikanca u drugoj rundi. Možda upravo idući Chandlerov nastup bude protiv Islama Makhacheva. Bivši Bellatorov prvak dobio bi priliku dokazati da hrvanje pobjeđuje sambo dok bi Islam dobio šansu boriti se protiv četvrtorangiranog borca lake kategorije, a to bi ujedno bila i najveća borba njegove dosadašnje karijere.

Linker
19. travanj 2024 16:24