UFC

Khabib prognozira borbu za titulu koju je donedavno držao: ‘Šanse su 60/40‘

Khabib Nurmagomedov

 TERRY BLACKBURN/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Puno faktora odlučit će o tome tko će u 2022. godinu ući kao UFC prvak lake kategorije

Charles Oliveira ispred sebe ima važnu misiju. Zadržati pojas prvaka UFC-ove lake kategorije tako što će za vikend savladati Dustina Poiriera. Pojas koji je u svibnju osvojio ranije je pripadao Khabibu Nurmagomedovu, koji je još uvijek blisko vezan uz kategoriju. Tako je zanimljivo čuti i prognozu borbe od strane bivšeg prvaka.

"Prognozirat ću da su šanse 60/40 u korist Dustina Poiriera, zbog njegove kondicije i srca. Charles je jako jako opasan protivnik. Ovog trenutka on je pravi zasluženi prvak. Ima devet pobjeda u nizu, od čega je osam prekidom, a pobijedio je i Tonyja Fergusona. Zanimljiva je ovo borba, ali da moram prognozirati ću ipak reći 60 posto da su šanse Poiriera", rekao je Khabib za ESPN.

Poiriera jako dobro poznaje jer se za borbu protiv njega pripremao te ga na kraju u rujnu 2019. godine i savladao. S druge strane, nema sumnje kako već jako dobro proučava i Oliveiru, kao potencijalnog protivnika njegovog prijatelja Islama Makhacheva.

"Oliveira je pravi finisher, jako opasan borac. Ali, ako ga Dustin Poirier može odvesti u duboke vode kao što je najavio, mislim da će pobijediti. Ako požuri i krene srljati, tada su šanse Oliveire sve veće", zaključio je.

Kladionice također Poiriera smatraju favoritom i to u odnosu 2:1, što bi u postotku bilo 67/33, tako da Khabib niti nije daleko od tog razmišljanja. To što Oliveira drži titulu ne predstavlja ovdje neku preveliku važnost, prije svega zbog toga što se protiv Poiriera i prvobitno za nju trebao boriti.

Linker
23. travanj 2024 05:47