UFC

Khabib rastužio fanove: 'Koliko ja znam, UFC trenutno traži novog protivnika za Fergusona'

Khabib Nurmagomedov
 Said Tsarnaev / Sputnik / AFP
Khabib Nurmadomedov danas se obratio uživo putem Instagrama te je fanovima otkrio kako prema njegovim trenutnim saznanjima UFC traži novog protivnika za Tonyja Fergusona. Khabib je naime potvrdio da on nema mogućnost otputovati na borbu, gdje god se ona na kraju trebala održati.

UFC-ov prvak lake kategorije već je nekoliko dana u Rusiji, gdje se vratio nakon što je napustio SAD jednim od posljednjih letova prije nego su isti ukinuti. Nedugo nakon toga otkrio je kako nema nikakve informacije o svojoj UFC 249 borbi protiv Tonyja Fergusona, ali i da će nastaviti trenirati kao da se sve nastavlja prema planiranom.

Ipak, danas se obratio fanovima putem Instagrama s ne baš lijepim vijestima za njih. U kratkom obraćanju na ruskom jeziku, koje je emitirao uživo, Khabib je po prvi put otkrio kako od borbe neće biti ništa.

"Koliko sam ja upoznat sa situacijom, UFC traži novog protivika za Tonyja Fergusona. To je tako budući da sam ja u Rusiji odakle nemam pravo letjeti, a Tony je u SAD-u. Mi smo napustili SAD jer nam je UFC rekao kako će se priredba 99 posto održati u Abu Dhabiju", rekao je Khabib, a njegove riječi prenijeli su neki ruski sportski novinari.

O opasnosti ovakvog ishoda pisali smo odmah nakon odluke ruske Vlade da ukida sve transportne i komercijalne letove unutar svojih zračnih luka. Vjerovalo se da bi Khabib mogao biti iznimka, prije svega zbog dobrih odnosa s predsjednikom Putinom koji ima mogućnost osigurati mu privatan let. No, čini se kako je i on sam shvatio da su mogućnosti za tako nešto male.

Kao što su mnogi od početka i očekivali, čini se kako se gase i posljednje nade za održavanje ove priredbe. Ima li smisla uparivati Tonyja Fergusona protiv ikojeg drugog borca? Naravno da ne, ništa u ovom trenutku ne može zamijeniti borbu koja je otkazivana već četiri puta, a čini se kako će viša sila dovesti i do petog slučaja.

Linker
18. travanj 2024 06:55