UFC

Khabibov menadžer McGregoru pronašao protivnika: 'To je jedini način da izbori revanš'

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Menadžer UFC-ovog prvaka bacio je pred Conora ime koje mu stoji na putu do novog velikog okršaja

Conor McGregor je umirovljen, ali mirovina je to u kojoj je rijetko tko povjerovao.

Mnogi, naime, vjeruju da će se slavni Irac u slučaju dobre ponude i pravoga protivnika ponovno navući rukavice, a jedno od imena zbog kojih bi se 'Notorious' gotovo pa sigurno pojavio u Octagonu je ono Khabiba Nurmagomedova.

No aktualni prvak iz lake kategorije trebao bi za svog idućeg protivnika imati Justina Gaethjea. Datum i lokacija tog susreta još uvijek nisu službeno potvrđeni, a nešto više informacija trebali bi dobiti jednom kada Khabib otkrije planove koji su zbog nedavne smrti njegovog oca Abdulmanapa trenutnu pali u drugi plan.

Da je borba s Justinom sljedeća, potvrdio je i menadžer neporaženog Dagestanca Ali Abdelaziz uz riječi da se 'Khabib neće umiroviti'.

Abdelaziz je razgovarajući s TMZ-om prošao kroz nekoliko tema, a jedna se odnosila i na McGregora kojem je slavni menadžer jasno poručio koga mora svladati na putu do velikog revanša.

"Justin je rekao 'ne' borbi s McGregorom. Khabib mi je jednom poručio da kažem Justinu da se bori s Conorom, no Justin je to odbio. Gledajte, mi smo ti koji sada diktiraju ritam, a Conor trenutno može biti samo rezervni borac. On može spustiti kilograme do gornje granice kategorije i možda tako zaraditi nešto novca. Na kraju dana, pred nama je meč dvojice prvaka. A Conor nije čak ni 'broj 3'. On je četvrti ili peti. Conor se sada može boriti s Nateom (Diazom) ili (Jorgeom) Masvidalom. Mi za meč s njime nismo zainteresirani. Njemu su potrebne neke pobjede protiv dobrih suparnika. Već sam rekao, jedini način da dođe do Khabiba je taj da se bori s Islamom Makhachevom", jasno će Abdelaziz.

Makachev (18-1) je veliki dagestanski talent kojeg neki čak i vide kao Khabibovog nasljednika i budućeg prvaka u lakoj kategoriji. No ono što Islamu u ovim trenucima nedostaje su pobjede nad visokorangiranim borcima koji bi bili onaj pravi ispit pred potencijalne okršaje sa zvijezdama poput McGregora.

Linker
25. travanj 2024 11:14