UFC

'Khabibov otac ima sjajnu ideju'

 AFP/ Said Tsarnaev / Sputnik
Status UFC 249 priredbe vruća je tema ovih dana...

Dugo se opirao Dana White, ali u konačnici je i najjača svjetska MMA promocija pokleknula pred pandemijom koronavirusa.

Tri otkazane priredbe razočarale su milijune navijača, ali gotovo pa sve njih najviše će pogoditi ako ista sudbina zatekne i dugoiščekivani okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Meč elitnih boraca lake kategorije zakazan je za 18. travnja. Originalna lokacija bio je Brooklyn, ali tu će zbog raznih zabrana i mjera sigurnosti gotovo pa sigurno doći do promjene. Unatoč svemu, White nas svakodnevno uvjerava da će se meč održati, a kao najveći problem ističe lokaciju.

"Sve se čini kako će borba biti u Dubaiju, lakše se boriti protiv bolesti kad je vruća klima. Isto tako, mislim da su Emirati spremni isplatiti UFC na najlakši i najbrži način. Abu Dhabi je također opcija, a Dana White se slaže s tim. Ne mogu vam to potvrditi, no postoji jako velika šansa da se dogodi upravo to", prije nekoliko je dana s ovom informacijom u javnost izašao Abdulmanap Nurmagomedov, otac Khabiba Nurmagomedova.

Ideja je to koja se izgleda jako sviđa i Javieru Mendezu, glavnom treneru u američkom AKA timu gdje i dan danas, ali usamljen u dvorani, svoje vještine brusi aktualni UFC-ov prvak.

"Mi smo kao tim spremni otputovati gdje god to bude potrebno. Rekli su nam da će to biti APEX u Las Vegasu, ali to je propalo zbog odluke Komisije. Zatim se spominjala Oklahoma, ali na kraju neće biti ništa ni od toga. Pročitao sam da je Khabibov otac imao sjajnu ideju i zaista mislim da je odlična ideja Abu Dhabi. To je sjajno mjesto, ali tko zna kakva trenutno tamo vrijede pravila. Vlada pandemija i to stvara probleme", zaključio je Khabibov trener.

Linker
11. svibanj 2024 17:17