UFC

Khabibov otac: 'Još dva meča i dosta je! Zadnji hoćemo u Moskvi!'

Abdulmanap Nurmagomedov, Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Svi znaju da je upravo Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba, njegov najveći autoritet i osoba koja je imala najveći utjecaj na njegovu borilačku karijeru. A kada Abdulmanap u intervjuu kaže da je 30 MMA mečeva dovoljno, onda takvu izjavu treba shvatiti kao najavu nečega što je vrlo izvjesno.

"Orao" je nakon velike pobjede na UFC-u 242 na nevjerojatnih 28-0, što znači da ga do 30. profesionalnog meča dijele tek dva nastupa. Prema Abdulmanapu, to je sasvim dovoljno, a to je i potvrdio u izjavi za ruski TASS.

"Za Khabiba, 30-0 je dovoljno!", potvrdio je Khabibov otac dodavši da bi posljednji nastup njegov sin htio odraditi na domaćem terenu.

"Kada govorimo o njegovoj posljednjoj borbi, naravno da bi volio da tu obranu titule odradi u Moskvi", dodao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Već neko vrijeme se špekulira da bi UFC prvak vrlo brzo mogao u mirovinu unatoč tome što mu je tek 30 godina. No, njegova pomno i pažljivo vođena karijera je konstruirana upravo na način da završi na najbolji mogući način. Dok je još uvijek na vrhu i dok je još uvijek neporažen. To je nešto što je pošlo za rukom rijetkim borilačkim velikanima poput boksačkog šampiona Floyda Mayweathera.

Nurmagomedov je profesionalac od 2008. godine, a ranije se bavio ruskom borilačkom vještinom Sambo, gdje je dva puta osvajao zlato na svjetskim prvenstvima. U UFC je stigao 2012. i do sada je odradio 12 mečeva uz savršen učinak. Mnogi će reći da nikada nije izgubio niti rundu u elitnoj promociji i da je tek u navrat ili dva bio u obziljnijim problemima. Kao protiv Michaela Johnsona u prvoj rundi ili sada protiv Poiriera u trećoj (giljotina).

Govoreći o idućem suparniku, "hard core" fanovi bi bez sumnje htjeli vidjeti Tonyja Fergusona u ulozi izazivača. No, UFC će vjerojatno gurati meč protiv Georgesa St. Pierrea, koji bi donio veću prodaju PPV-a i veću zaradu. Kao završni meč u karijeri iz današnje perspektive idealnim se čini drugi dvoboj protiv Conora McGregora. Ako uspije pobijediti u naredna dva nastupa i karijeru završiti s 30-0 i pojasem UFC prvaka na ramenu, nema sumnje da će ovaj Dagestanac biti upamćen ne samo kao najbolji borac lake kategorije u povijesti, nego kao jedan od najboljih općenito.

Linker
13. svibanj 2024 01:46