UFC

Khamzat Chimaev brzo ispao iz Top 10 nakon velikog skoka prošlotjednog pobjednika

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Espn)
Čečen se unutar Top 10 zadržao tri tjedna, no nakon najnovijeg ažuriranja, sada je jedanaesti

Ažurirane su UFC-ove ljestvice izazivača po kategorijama. Nakon prošlotjedne UFC Fight Night 198 priredbe, najveće promjene dogodile su se u velter kategoriji te u ženskoj muha kategoriji. Mala promjena dogodila se i u ženskoj bantam kategoriji gdje je Ketlen Vieira pobjedom nad Mieshom Tate, skočila za jedno mjesto i sad je šesta izazivačica u bantamu. Tate je ostala na osmom mjestu.

Velter kategorija svjedoči velikom skoku Seana Bradyja (15-0-0, 5-0 UFC). Neporaženi 29-godišnjak došao je do petog uzastopnog slavlja u najjačoj MMA promociji, a pobjeda nad tada šestorangiranim Michaelom Chiesom, jamčila je značajan skok s Bradyjevog dosadašnjeg četrnaestog mjesta na ljestvici izazivača. Upravo to se i dogodilo, jer Sean je sada osmi izazivač velter kategorije. Michael Chiesa porazom je pao na deveto mjesto, a Bradyjev skok u Top 10 pogurao je Khamzata Chimaeva jedno mjesto niže.

Također neporaženi Chimaev deseto mjesto zaslužio je krajem listopada, savladavši Li Jinglianga. Međutim, Brady je pobijedio visokorangiranog protivnika i Chimaev se unutar Top 10 izazivača zadržao samo tri tjedna. Inače, Chiesinim padom sa šestog mjesta, Jorge Masvidal preuzeo je njegovu poziciju, a Neil Magny skočio je s osmog na sedmo mjesto poretka.

Taila Santos (19-1-0, 4-1 UFC), borkinja ženske muha kategorije, proteklog vikenda upisala je četvrtu pobjedu zaredom. Brazilka je lakoćom savladala Joanne Wood (Calderwood), submissionom u prvoj rundi. Santos je na taj način upisala jedinu pobjedu prekidom na cijelom eventu, a prema najnovijoj ljestvici, Brazilka je skočila čak pet mjesta. To ju čini petorangiranom izazivačicom muha kategorije i sve je bliže vrhu kategorije kojom vlada Valentina Shevchenko.

Ostale kategorije nisu doživjele promjene, a kompletan poredak po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 16:41