UFC

Khamzat Chimaev demantirao Helwanija: ‘Borit ću se protiv bilo koga, ali ne tijekom ramazanskog posta‘

Khamzat Chimaev

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajveća UFC-ova zvijezda odbacila je navode o nastupu na UFC 300 priredbi

Ariel Helwani jučer je tijekom emitiranja svoje emisije MMA Hour iznio nekoliko zanimljivih informacija. Ponajbolji MMA novinar na svijetu otkrio je kako UFC još uvijek traži glavnu borbu večeri za UFC 300 event, a kao najizglednija opcija nameće se meč između Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva.

Mnoge je iznenadila ta vijest. Prije svega, Khamzat Chimaev već neko vrijeme nije dio UFC-ove velter kategorije i prošli nastup odradio je u srednjoj kategoriji. ‘‘Borz‘‘ se muči sa skidanjem kilograma za velter kategoriju i to je bio glavni razlog prelaska u višu kategoriju.

Također, Belal Muhammad jasno se ističe kao sljedeći izazivač za pojas u velteru, dok Chimaev više nije niti rangiran u toj kategoriji. Naravno, Khamzat je puno veća zvijezda nego Belal, a UFC-u trebaju velika imena u sklopu ‘‘main eventa‘‘.

Kao potencijalnu opciju za ‘‘main event‘‘, Helwani je naveo i meč između Dricusa Du Plessisa i Khamzata Chimaeva. Taj meč ima nešto više smisla, jer ipak se radi o borbi za titulu u srednjoj kategoriji. No, vrlo brzo Chimaev je sve demantirao i doveo je u pitanje Helwanijev kredibilitet kad je u pitanju UFC 300 i informacije vezane za glavnu borbu večeri.

‘‘Borit ću se protiv bilo koga. Leon Edwards, Dricus Du Plessis, bilo tko. Ali neću se boriti tijekom ramazanskog posta, a mislim da to obuhvaća i UFC 300.‘‘, rekao je Chimaev za MMA Uncensored.

Još prije te izjave, Chimaev je putem Instagrama odgovorio jednom od fanova koji je poručio da ga želi gledati na UFC 300 eventu. Chimaev je i njemu potvrdio kako ne planira nastupati dok je u ramazanskom postu. 10. ožujka (treći mjesec) započinje ramazanski post i traje sve do 9. travnja (četvrti mjesec). UFC 300 na rasporedu je u noći s 13. na 14. travnja, ali Chimaev bi završni dio trening kampa morao odraditi dok posti.

Tako je Chimaev vrlo brzo otpisao mogućnost nastupa na velikom UFC 300 eventu, a ukoliko ćemo vjerovati Helwaniju, UFC razmatra još dvije opcije za glavnu borbu večeri. Dricus Du Plessis protiv Israela Adesanye jedna je od tih opcija, a druga je meč između Leona Edwardsa i Belala Muhammada.

Uskoro ćemo saznati što su odabrali.

Linker
02. svibanj 2024 16:39