UFC

Khamzat Chimaev napravio velik skok u poretku: Volkanovski se približio Usmanu, a skočio je i Miočić

Khamzat Chimaev

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Pobjeda nad Gilbertom Burnsom pogurala je Chimaeva jako blizu vrhu kategorije

S velikim zanimanjem iščekivalo se ažuriranje UFC-ova službenog poretka izazivača po kategorijama. UFC 273 event pružio je niz zanimljivih rezultata, ali sve oči uperene su u velter kategoriju.

Khamzat Chimaev ušao je u meč protiv Gilberta Burnsa kao 11-rangirani izazivač velter kategorije. dok je ''Durinho'' imao broj dva pokraj svog imena. Čečen je pobijedio jednoglasnom odlukom i veliki skok bio je neminovan. Chimaev nije preuzeo Burnsovo drugo mjesto, ali je skočio čak osam mjesta i sada okupira treću poziciju u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije.

Burns je pao na četvrto mjesto, a drugu poziciju sada drži Leon Edwards, borac koji je dosad bio pod brojem tri. Edwardsa vjerojatno čeka borba za pojas protiv Usmana i stoga ne čudi kako ga su ga odlučili pogurati jedno mjesto iznad, jer samim time i borba za titulu bolje izgleda. Colby Covington i dalje je na prvom mjestu u poretku izazivača.

Osjetan skok doživjela je i Raquel Pennington. Borkinja bantam kategorije pobijedila je Aspen Ladd te je preuzela njeno četvrto mjesto u poretku izazivačica. Pennington je uoči borbe bila sedma, a sada sedmo mjesto drži Ladd. Sitnije promjene događale su se u ženskoj muha kategoriji, u slamka kategoriji te u ženskom ''P4P'' poretku. Manjih promjena bilo je i u trima muškim kategorijama (muška, perolaka i laka).

Zanimljivi pomaci dogodili su se na muškoj ''Pound-for-pound'' ljestvici. Radi se o poretku koji rangira najbolje borce na cijelom rosteru, odnosno ne odvaja ih po težinskim kategorijama. Kamaru Usman već neko vrijeme suvereno drži prvo mjesto, ali Israel Adesanya više nije drugorangirani boraca. Alexander Volkanovski pobjedom nad Chan Sung Jungom zaslužio je skok s trećeg na drugo mjesto i sada je jako blizu Usmanu. Volkanovski je prvak perolake kategorije i definitivno je ponajbolji borac na cijelom rosteru.

Stipe Miočić skočio je za jedno mjesto u ''P4P'' poretku. Najveći teškaš u povijesti nije nastupao na UFC 273 eventu, ali pad Petra Yana za četiri mjesta, pomaknuo je Miočića s 12. na 11. mjesto. Yan je sada na poziciji broj 13.

Kompletan poredak po kategorijama pogledajte na LINKU.

Linker
26. travanj 2024 01:23