UFC

Khamzat Chimaev nedavno bio na rubu da se umirovi

Khamzat Chimaev

 Screenshot (instagram, Khamzat Chimaev)
Virus Covid-19 loše djelovao na Chimaeva

Ono što nije uspjelo niti jednom borcu zamalo je uspjelo virusu Covid-19 kada je zamalo umirovio najopasnijeg borca na svijetu.

Khamzat Chimaev idući tjedan ima najveći test svoje dosadašnje karijere, a to je borba protiv opasnog Gilberta Burnsa. Njegov trener prisjetio se njegovih najtežih trenutaka dok je bio zaražen virusom Covid-19:

"To je jako brzo utjecalo na njega. Imao je svaki simptom uključujući teško disanje. Bili smo zabrinuti. Bilo mu ja jeko loše tijekom noći, nije mogao disati, htjeli smo ga odvesti u bolnicu."

Nakon preboljenja Chimaev se vratio u Švedsku gdje je obavio rendgen pluća gdje su ustanovili da su u jako lošem stanju.

"Kao da je imao upalu pluća, astmu ili nešto slično".

Khamzatov jiu-jitsu trener Alan Nascimento također se osvrnuo na svoje stanje kada je ustanovio da je pozitivan na Covid-19.

"Doktor nam je rekao da ne možemo još trenirati. Bilo je to u prosincu (12. mjesec). Držao sam se podalje od ikakvih treninga. Penjanje po stepenicama je samo po sebi teško kao trening."

Chimaev se također bio osvrnuo na svoje zdravstveno stanje:

"Ako si bolestan ne možeš razmišljati o borbi. Mislio sam si bolestan sam mjesec dana, pa dva mjeseca, do kada će ovo trajati?"

Kada je konačno ozdravio odlučio je da se ipak neće umiroviti.

"Sada sam zdrav i ponovno gladan. Želim se vratiti i razbiti nekoga te uzeti novac."

Chimaev, koji je inače rođen u Čečenijii živi u Švedskoj otkrio je da je bio podvrgnut operaciji ne bi li riješio zaostale probleme vezane s bolešću. Njegovi bližnji odbili su davati komentare u vezi toga.

Linker
16. svibanj 2024 20:50