UFC

Khamzat Chimaev o Pereiri: ‘Tip ima nula hrvanja, završio bih ga u prvoj minuti prve runde‘

Khamzat Chimaev 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Detaljnije je objasnio situaciju zašto ga još uvijek nema u kavezu, ali je i otkrio kada bi ga konačno mogli vidjeti

Uskoro će proći sedam mjeseci otkad smo Khamzata Chimaeva posljednji puta gledali u kavezu, a još uvijek nema dogovorenu borbu. U devetom je mjesecu prošle godine svladao Kevina Hollanda na UFC 279 priredbi kada se trebao boriti protiv Natea Diaza, ali je zbog pada na službenom vaganju za više od 3 kilograma UFC morao presložiti ‘‘card‘‘.

Od tada Khamzata često susrećemo na UFC-ovim događajima i u medijima, a uglavnom se tu radi o prozivanjima drugih boraca. Neki dan je ‘‘na tapeti‘‘ bio Jiri Prochazka, a najnovija žrtva je prvak srednje kategorije Alex Pereira:

‘‘Govorio sam UFC-u da se želim boriti za pojas u srednjoj kategoriji. Razgovarao sam samo sa Seanom Shelbyjem i on mi je rekao da može i da ćemo pokušati to organizirati. Onda me sutradan nazvao i rekao da se prvo borim s Colbyjem pa da ćemo nakon toga vidjeti. Nakon toga nismo uopće razgovarali‘‘, rekao je Chimaev u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Nakon toga je Pereira rekao da se trebamo boriti u poluteškoj ili tako nešto. UFC nije želio vidjeti Perieru koji je tek uzeo pojas da se bori u drugoj kategoriji i da to nije za pojas. Ja sam u velteru i srednjoj, a sad bih se trebao boriti u poluteškoj? Zar to ima smisla? Ne znam zašto me nisu zvali, bio sam spreman boriti se u Brazilu. Pereira je najlakša borba za mene, završio bih ga u prvoj minuti prve runde. Tip ima nula hrvanja‘‘, dodao je ‘‘Borz‘‘.

Na kraju su ga još pitali kada ćemo ga onda konačno gledati u kavezu, na što je Khamzat odgovorio da ga UFC vjerojatno želi u Abu Dhabiju protiv Edwardsa ili Pereire. Znači, deseti mjesec.

Linker
03. travanj 2024 23:53