UFC

Glover Teixeira ne isključuje mogućnost da će se Pereira boriti u poluteškoj i teškoj kategoriji: ‘Ogroman je‘

Alex Pereira

 Instagram, Alex Pereira
Rekao i da skida previše kilograma što mu predstavlja problem, ali tvrdi kako se ne žali jer se u srednjoj osjeća odlično

U jedanaestom mjesecu prošle godine Alex Pereira je po treći put ukupno pobijedio Israela Adesanyu, no po prvi puta u MMA-u. Ovo mu je možda i najteži poraz jer je ulog bio ogroman, a to je titula u srednjoj kategoriji koju je Pereira oduzeo od bivšeg prvaka.

Sada ih već idućega tjedna čeka novi meč, odnosno revanš u UFC-u kada će Israel pokušati titulu vratiti u svoje vlasništvo. Ono što je česta tema po društvenim mrežama jest fizička veličina Alexa Pereire, a njegov trener Glover Teixeira je rekao da se on može boriti sve do teške kategorije:

‘‘Čovječe, Alex je fokusiran. On zna na koji je način pobijedio prošlu borbu, ali čekao je previše da povuče okidač. U ovoj će borbi trebati biti oprezniji jer je Izzy brz. Puno se kreće i to je ono na čemu smo radili. Alex je finišer, može završiti borbu u bilo kojoj sekundi. Taj tip udara tako jako, mora samo prije pritiskati i učiniti to kao u petoj rundi. Naravno, zna da ne smije poludjeti i pokušati u prvoj rundi što prije završiti meč‘‘, rekao je Glover za MMA Junkie.

‘‘Alex će eventualno ići u druge kategorije, razgovaramo o tome. Pa pogledajte tog tipa, može se boriti u svim kategorijama. Poluteškoj i teškoj definitivno jer je ogroman. Mislim da će to učiniti jer je skidanje toliko kilograma previše za njega. Ali on se ne žali jer voli srednju kategoriju u kojoj se osjeća odlično. U poluteškoj bi mu bilo odlično, a tu je i puno ‘superfigtova‘. Moguće je‘‘, zaključio je.

Pereira iduće subote (8.4.) mora obraniti pojas protiv Adesanye. Ukoliko u tome i uspije, napad na drugu titulu nije nemoguća opcija.

Linker
23. travanj 2024 02:50