UFC

Khamzat Chimaev priznao: ‘Poludim kad mi netko kaže da neću biti prvak, želim dokazati da mogu‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Rekao da fanovi nisu njegov problem i da mu oni nisu obitelj

Puno je boraca prozvao Khamzat Chimaev u posljednje vrijeme, a možda je najznačajnija bila prozivka za novog prvaka srednje kategorije. Odmah nakon što je Pereira osvojio pojas, Khamzat ga je prozvao i tražio da se bore u dvanaestom mjesecu, no Pereira se na to nije oglasio tako da su šanse za to ravne nuli.

S druge strane dugo se već šuška kako će sljedeći protivnik za Chimaeva biti Colby Covington, iako još uvijek nema nikakvih službenih informacija. Dana White je rekao kako će gledati da tu borbu organiziraju nekad u 2023., i to je praktički jedina službena informacija koja je za sad poznata.

Pred UFC 279 Chimaev je za 3,5 kilograma prekoračio dozvoljenu kilažu velter kategorije nakon čega je naišao na teške kritike od cijele borilačke zajednice. Khamzat je tada prihvatio ulogu ‘‘gangstera‘‘ i rekao da ga takve stvari još više motiviraju.

‘‘Kada su svi protiv vas, vaša energija je dolje… A onda vas ponovno dignu. Kad mi netko kaže da nikada neću biti prvak, ja jednostavno poludim. Poludim da im pokažem da zaista mogu, a ti fanovi nisu moja obitelj ni moj problem, oni ne žive sa mnom. Radim svoj posao‘‘, rekao je Khamzat za ESPN.

Na kraju je još rekao da ga samo zanima da pobjeđuje i da se ne zamara komentarima, a cilj mu je naravno titula. Hoće li se borba između Khamzata i Colbyja uistinu i dogoditi, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
18. travanj 2024 17:32