UFC

‘Wonderboy‘ o meču između Colbyja Covingtona i Khamzata ‘Vidjeli smo da se Chimaev umara‘

LAS VEGAS, NV - March 3: Colby Covington speaks with the fans and the press at KA MGM Theatre for UFC 272: Covington vs Masvidal - Press Conference on March 3, 2022 in Las Vegas, NV, United States. (Photo by Louis Grasse/SPP-PX)


UFC 272: Covington vs Masvidal - Press Conference, Las Vegas, NV, LAS VEGAS, NV, United States - 03 Mar 2022,Image: 666255304, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia

 LOUIS GRASSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/shutterstock Editorial/profimedia
Stephen Thompson favorizira iskusnijeg Covingtona u meču protiv neporaženog čečensko-švedskog borca

Puno je špekulacija oko toga tko će biti sljedeći protivnik Khamzata Chimaev. Čečen se s vremena na vrijeme pozabavi na društvenim mrežama prozivajući određene borce, a trenutno je Alex Pereira u njegovom fokusu.

Prvak UFC-ove srednje kategorije također je zainteresiran za obračun, ali već u prvom mjesecu i to u poluteškoj kategoriji, jer ne želi se tako brzo upustiti u novo skidanje kilaže za srednju kategoriju. Chimaev bi vjerojatno pristao i na takve uvjete, iako bi puno radije odradio to za pojas u srednjoj kategoriji.

Činjenica je da Chimaev trenutno ima veće izglede napasti pojas u velter kategoriji gdje zauzima treće mjesto u poretku izazivača i jedna pobjeda vjerojatno ga dijeli od napada na pojas koji trenutno drži Leon Edwards.

Dana White već nekoliko puta potvrdio je da rade na ugovaranju borbe između Khamzata Chimaeva i Colbyja Covingtona koji zauzima drugo mjesto na ljestvici izazivača. Bio bi to fantastičan test za Chimaeva i ukoliko bi prošao na tom testu, ‘‘title shot‘‘ morao bi biti sljedeća stepenica. Ako se pita Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona, UFC-ov veteran ne vjeruje da bi Chimaev prošao prepreku zvanu Colby Covington.

‘‘Ako se meč dogodi i bude na pet rundi organiziran, vjerujem da Colby ima šanse u kasnijim rundama, samo zato jer ima takav cardio da se može boriti danima. Vidjeli smo borbu Chimaeva i Burnsa u kojoj se Chimaev počeo vidno umarati. Ne znam je li se to dogodilo zbog toga što je uspio skinuti kilažu za velter kategoriju. Možda je bio iscrpljen zbog toga jer se uništio da skine kilažu. Može li to ponovno učiniti? Ne znam. Ako ne uspije skinuti kilažu, ja znam da bih odbio borbu. Rekao bih ‘ne‘. Chimaev bi protiv Colbyja morao doći do pobjede u ranim rundama. On je ogroman velteraš, a vjerojatno se ne bi niti trebao boriti u toj kategoriji.‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘ za Submission Radio, a dodao je kako ne vjeruje da će Colby uopće pristati na meč, upravo iz razloga jer su velike šanse da Chimaev ne uspije skinuti kilograme.

Khamzat je u devetom mjesecu ove godine imao zakazan meč protiv Natea Diaza i gornju granicu velter kategorije prekoračio je za 3,40 kilograma. Time si je priskrbio status borca koji se naveliko muči sa skidanjem kilograma za tu kategoriju i za očekivati je da neće još dugo nastupati u velteru. Možda upravo Colby Covington bude njegov posljednji protivnik u toj kategoriji. Naravno, u slučaju da Chimaev izgubi ili ponovno padne na vagi.

Što se Stephena Thompsona tiče, on je trenutno šestorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije, a ovaj tjedan branit će tu poziciju u meču protiv nerangiranog Kevina Hollanda. Upravo je Holland bio posljednji protivnik Khamzata Chimaeva, a ‘‘Borz‘‘ je Hollanda lakoćom završio u prvoj rundi.

Linker
18. travanj 2024 15:00