UFC

Khamzat Chimaev pronašao ‘krivca‘ za prekoračenje težine: Čečen se šali unatoč sramotnom padu

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
‘‘Borz‘‘ djeluje jako dobro raspoloženo, no preostaje nam vidjeti kako će reagirati čelnici UFC-a

Za pretpostaviti je da su UFC-ovi čelnici u ovim trenucima poprilično ljuti na Khamzata Chimaeva koji je vrlo vjerojatno upropastio ‘‘main event‘‘ sutrašnje UFC 279 priredbe.

Čečensko-švedski velteraš prekoračio je gornju granicu velter kategorije za 7.5 ‘‘lbs‘‘ (3.40 kg) i time je kompromitirao meč protiv Natea Diaza. Prema navodima reportera Colea Sheltona, nekoliko izvora iz Diazovog tima navode kako se Nate definitivno neće boriti protiv Chimaeva. Trenutno su u tijeku pregovori za zamjenskog protivnika, a Tony Ferguson vjerojatno je glavni favorit. Ali postoji i šansa da Diaz ostane bez nastupa.

Khamzat Chimaev s druge strane mogao bi se boriti protiv Kevina Hollanda koji ima zakazan meč s Danielom Rodriguezom, ali tek preostaje vidjeti kako će UFC riješiti tu situaciju. U međuvremenu, Chimaev koji se i na samom vaganju smiješio unatoč ogromnom prekoračenju, odlučio se našaliti i putem svog Twitter profila.

‘‘Darren Till, njegova je krivica.‘‘, napisao je Chimaev na Twitteru, a pritom je objavio i humorističnu montažu njihove zajedničke fotografije.

Khamzatov ponajbolji prijatelj također je nekoć nastupao u velter kategoriji, a kroz osam UFC nastupa u toj kategoriji, dvaput je pao vagu. U meču protiv Jessina Ayarija, Till je prekoračio limit za 5 ‘‘pounda‘‘, dok je protiv Stephena Thompsona bio 3.5 ‘‘pounda‘‘ pretežak. Chimaev je sve to nadmašio svojim ogromnim prekoračenjem, a možda nije pravo vrijeme za zbijanje ovakvih šala, jer na kraju se ipak radi o neprofesionalnosti te manjku poštovanja prema protivniku i organizaciji.

Linker
26. travanj 2024 00:29