UFC

(VIDEO) Održano je ceremonijalno vaganje za UFC 279, Diaz poručio: ‘Chimaev se uplašio!‘

Nate Diaz i Tony Ferguson

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sve je napokon spremno za UFC 279 event koji nakon preinaka izgleda još bolje!

Kakav dan su jučer imali čelnici UFC-a i svi koji imaju ikakve veze s UFC 279 eventom. Zapravo je sve počelo u četvrtak još kad je Dana White bio primoran otkazati konferenciju za medije zbog sigurnosnih razloga. Khamzat Chimaev i Kevin Holland prvi su upali u verbalni (možda i fizički) sukob, a zatim su se sukobili i timovi Natea Diaza i već spomenutog Chimaeva.

Jučer je na rasporedu bilo službeno vaganje, a vrlo brzo procurila je informacija da se Khamzat Chimaev muči sa skidanjem kilograma. ‘‘Borz‘‘ je na vagu stao 40-ak minuta prije krajnjeg roka, a tada je uslijedio šok.

‘‘178,5 ‘pounda‘‘‘, uzviknuo je čovjek iz atletske komisije zadužen za vaganje boraca. Bilo je to 7.5 ‘‘pounda‘‘ (3,40 kg) iznad gornje granice velter kategorije i bilo je jasno kako od meča s Nateom Diazom neće biti ništa. UFC je brzo reagirao.

Tony Ferguson uparen je s Nateom Diazom i to je novi ‘‘main event‘‘ današnjeg UFC 279 eventa. Borba će se održati u velter kategoriji, a borci su nedugo poslije odradili ceremonijalno vaganje i posljednja sučeljavanja. Diazu i Fergusonu to je bilo zapravo i prvo sučeljavanje, Nate je nakon sučeljavanja poručio:

‘‘Tony je dugo već ovdje i odavno smo se trebali boriti. Khabib (Nurmagomedov) je kukavica koja se bojala boriti protiv njega, kao što se ova kujica (Chimaev) boji mene. Udarili smo ga u ‘backstageu‘ i on nakon toga nije mogao skinuti kilažu. Vi svi već znate kako stoje stvari. Pravi frajeri dolazi iz Kalifornije, iz Amerike!‘‘, poručio je Nate, uz gromoglasnu podršku publike.

Tony Ferguson s druge strane prvotno se trebao boriti protiv Li Jinglianga, ali nakon UFC-ovih rošada, ‘‘El Cucuyja‘‘ čeka zapravo puno veći i zanimljiviji meč. Ferguson se zapravo kroz sve gore spomenute incidente i probleme držao sa strane te je profesionalno odrađivao svoj posao. Na kraju mu se ukazala prilika da predvodi event, a on ju je objeručke prihvatio.

‘‘Zgrabite vaše kokice jer čeka nas zabava!‘‘, uzviknuo je Ferguson nakon ceremonijalnog vaganja.

Što se Chimaeva tiče, njega su UFC-ovi čelnici uparili s Kevinom Hollandom koji je prvotno trebao odraditi meč protiv Daniela Rodrigueza u kategoriji do 180 ‘‘pounda‘‘. Rodriguez će se ipak boriti protiv Li Jinglianga koji je ostao bez protivnika nakon što je Ferguson uparen s Diazom, a Chimaev i Holland dobili su priliku riješiti svoje trzavice unutar kaveza. Chimaev je na ceremonijalnom vaganju dobio priliku odgovoriti zašto je pao vagu za toliko kilograma.

‘‘Zaustavili su mi skidanje kilaže. Ne znam, htio sam skinuti više kilograma. Hej, ovo je Čečenija, začepite! Razvalit ću vašeg dečka, a to sam napravio i u ‘backstageu‘‘‘, poručio je Chimaev koja ga je izviždala tijekom govora s Roganom, a on im je nekoliko puta pokazao ‘‘srednji prst‘‘.

Kevin Holland s druge strane ima priliku ugasiti ogroman ‘‘hype‘‘ i preskočiti niz stepenica koje vode do samog vrha velter kategorije. Istina da se meč ne održava u velteru, ali obojica trenutno nastupaju unutar velter kategorije, a Khamzat Chimaev trećerangirani je izazivač te kategorije. Holland nije niti rangiran, no pobjedom nad Khamzatom, sigurno će postati. Na upit je li mu meč protiv Chimaeva bolji od onog s Rodriguezom, Holland je odgovorio:

‘‘Naravno da ne, ali bit će to zabavna borba. Sve se dogodilo s razlogom. Svi ovi tipovi tvrde da su gangsteri, a zapravo nisu. Oni nose ‘šminku/masku‘ za HD kamere i to je jednostavno tako.‘‘, pojasnio je Kevin.

UFC je ovaj put pojačao sigurnosne mjere i ceremonijalno vaganje prošlo je bez ekscesa. Holland i Chimaev bili su vidno motivirani da se obračunaju što prije, no držalo ih se na sigurnoj distanci prilikom sučeljavanja. Diaz i Ferguson gospodski su odradili svoje sučeljavanje, a snimku kompletnog ceremonijalnog vaganja možete pri dnu teksta.

Event započinje večeras u ponoć, a ovakav spektakl jednostavno ne smijete propustiti.

Linker
14. travanj 2024 23:14