UFC

Khamzat Chimaev se obrušio na Edwardsa i Usmana: ‘Uskoro otimam pojas ovoj dvojici klauna‘

 Khamzat Chimaev 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
I dalje tvrdi da ga svi izbjegavaju

Leon Edwards i Kamaru Usman uskoro se bore u glavnom borbi večeri UFC 286 eventa, što će biti njihova trilogija i ujedno borba za pojas. Opasnog Čečena dvojac očito nije previše impresionirao, te je komentirao na Instagram objavi u kojoj se promovira njihova borba "Uskoro ću oteti pojas ovoj dvojici klauna".

Edwardsu će ovo biti prva obrana pojasa otkad je u kolovozu (8. mjesec) prošle godine sjajnim preokretom osvojio velteraški pojas. Chimaeva karijera u velter kategoriji stavljena je pod upitnik nakon što je premašio vagu kada se trebao boriti protiv Natea Diaza, te bio prisiljen boriti se na ‘catchweight‘ kilaži protiv Kevina Hollanda. Iako je Chimaev uvjeren kako karijeru nastavlja u velteru, predsjednik UFC-a Dana White ima druge planove za neporaženog Čečena, a to je srednja kategorija.

Chimaev je trenutno rangiran kao 3. borac velter kategorije, a možda manje poznata informacija je ta da je u tri navrata dogovarao borbu protiv Leona Edwardsa, no zbog Covida i ozljeda borba je svaki put otkazana. Dana White je planirao upariti Chimaeva i Colbyja Covingtona upravo na noćašnjem eventu, no to se na kraju ipak nije ostvarilo, a krivca za to Čečen vidi upravo Colbyja.

"Prvo su rekli da će to biti Colby Covington. Čekali smo pola godine, i činilo se da on to ne želi. Svi me prozivaju, ali čim UFC pokuša dogovoriti borbu, svi se odjednom povuku."

Colby Covington je priredio veliko iznenađenje svih nazočnih kada se pojavio na vaganju kao zamjena u meču Edwardsa i Usmana. Kilažu je zadovoljio, a ovim pametnim potezom možda si je i osigurao poziciju idućeg izazivača na titulu.

Linker
17. travanj 2024 04:31