UFC

Leon Edwards ne želi Covingtona sljedećeg: ‘Bio je neaktivan, dok su se drugi borili za pozicije‘

Mar 18, 2023; London, UNITED KINGDOM; Leon Edwards (red gloves) speaks after defeating Kamaru Usman (not pictured) during UFC 286 at O2 Arena.,Image: 763724211, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Želi Masvidala sljedećeg

Leon Edwards sinoć je obranio titulu prvaka velter kategorije pobijedivši Kamaru Usmana jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi taktičke borbe. Iako je većina eksperata mislilo da Edwards ima tek male šanse pobijediti sudačkom odlukom, baš zato jer ga je Usman prilično izdominirao u prethodnoj borbi prije nokauta, Edwards je dokazao kako prethodna pobjeda nije bila slučajna.

Kada je Colby Covington stao na vagu prekjučer gdje je predstavljen kao zamjena ukoliko jedan od glavnih aktera otpadne iz borbe, to je bila i naznaka da mu je garantiran napad na titulu od strane Dana Whitea već u idućoj borbi. No Leon Edwards se ne slaže s time, te smatra kako je ta prilika nezaslužena.

"Nije mi jasno kako to ima smisla.On se nije borio preko godinu i pol dana. Nije bio niti ozlijeđen, samo je čekao. Ne razumijem kako se uspio samo tako provući do borbe za titulu kada su tu dečki iz divizije koji su bili aktivni i borili se. Oni nisu sjedećki čekali svoju priliku. Ja sam svoju priliku bio zaslužio, tako da smatram da i ja imam pravo glasa o tome tko će biti idući." - rekao je Edwards na konferenciji za novinare nakon borbe.

Istina je da Colby nije bio dugo aktivan, no ne godinu i pol dana. Posljednji put se borio protiv Jorge Masvidala prije godinu dana kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako je Masvidal izgubio upravo od Colbyja, Edwards bi ipak htio borbu protiv njega, no samo ako pobijedi Burnsa u svojem idućem nastupu.

"Ako Masvidal pobijedi Burnsa, to je borba koju treba organizirati ako ciljate na pay-per-view prijenose. Jednostavno ne vidim Colbyja idućeg pošto je čekao godinu dana, neozlijeđen. ja sam morao odraditi 12 borbi kako bih dobio priliku. Kada sam ja pokušavao doći do svoje prilike za titulu on je govorio ‘Tko si ti? Ja ne znam tko je ovaj.‘ E pa sada sam ja kralj ovdje." - zaključio je Edwards.

Masvidal se bori protiv Burnsa 08.04., te će nakon te borbe biti malo jasnije hoće li Edwards i dalje preferirati Masvidala, ili će sljedeći ipak biti Colby.

Linker
19. travanj 2024 21:53