UFC

Khamzat Chimaev žestoko kritizirao Costu: ‘Želim ubiti tog tipa, ali on će izgubiti i od Aliskerova‘

Khamzat Chimaev (lijevo), Paulo Costa (gore desno), Ikram Aliskerov (dolje desno)

 Screenshot (youtube; Espn Mma; Mma Fighting; Ufc)
Neporaženi Khamzat silno se želi obračunati s petorangiranim izazivačem UFC-ove srednje kategorije

Podosta iznenađujuća potez UFC-a bilo je uparivanje Paula Coste i Ikrama Aliskerova na UFC 291 eventu koji će se održati 29. srpnja (sedmi mjesec). Paulo Costa petorangirani je izazivač unutar UFC-ove srednje kategorije i iza njega je osam UFC nastupa (6-2). Costa je gubio samo od elitnih boraca kao što su Israel Adesanya i Marvin Vettori, ali organizacija ga je odlučila upariti s Ikramom Aliskerovim.

Aliskerov je početkom petog mjeseca debitirao pod okriljem UFC-a i nokautom u prvoj rundi porazio je Phila Hawesa. Samo jedna pobjeda nad nerangiranim protivnikom bila je dovoljna Hawesu da izbori borbu protiv borca koji je peti u poretku izazivača.

Nedugo nakon objave tog meča pisali smo vam o mogućim razlozima ugovaranja ovog meča. Moguće je da se UFC-ovi čelnici žele osvetiti Costi, a postoji mogućnost da prave i dobru podlogu za meč između Coste i Chimaeva.

Khamzat je 2019. godine porazio Ikrama Aliskerova nokautom u prvoj rundi, ali nerijetko je navodio kako mu je Aliskerov bio jedan od najtežih protivnika u karijeri. Dagestancu je to nakon 15 profesionalnih nastupa i dalje jedini poraz u karijeri. Radi se o odličnom hrvaču, ali i vrlo opasnom udaraču, što je uostalom dokazao protiv Hawesa.

Porazi li Costa borca poput Aliskerova, bit će to dobra uvertira za meč protiv Chimaeva koji je stilski sličan borac. Također, odradi li Costa svoj posao uvjerljivo, ‘‘hype‘‘ u vezi potencijalnog meča protiv Chimaeva mogao bi dodatno porasti. Ipak, Chimaev smatra da će Costa uvjerljivo izgubiti meč protiv Aliskerova.

‘‘Paulo je pričao puno sranja o meni. Želim razbiti tog tipa, želim ga ubiti. On se sada želi boriti protiv tipa s kojim sam se borio prije tri ili četiri godine, još prije UFC-a. Porazio sam tog tipa, ali mislim da će taj tip (Aliskerov) poraziti Costu. Paulo nije dobar borac, on je smeće i samo priča puno. Nikog relevantnog nije pobijedio. Ima tijesnu pobjedu nad Romerom i to mu je zapravo jedina dobra pobjeda. Ostali tipovi, nitko ne zna te tipove. Ne znam koga je porazio.‘‘, rekao je Chimaev putem svog YouTube kanala.

Costa se može pohvaliti pobjedama i nad borcima poput Lukea Rockholda i Johnyja Hendricksa, a radi se o bivšim UFC-ovim prvacima. Osim njih dvojice i Romera, Uriah Hall također je vrlo renomirano ime među borcima koje je Brazilac uspio pobijediti. Sigurno je i Chimaev čuo za sve te borce, ali jednostavno pokušava isprovocirati Costu.

Pomalo se nameće pitanje zašto UFC-ovi čelnici nisu odmah išli s ugovaranjem meča između Coste i Chimaeva, ali razloge smo već pokušali navesti. O čemu se uistinu radi, znaju samo UFC-ovi čelnici i ‘‘matchmakeri‘‘.

Linker
18. travanj 2024 07:50