UFC

Khamzatov trener objasnio zašto Chimaev više ne predstavlja Švedsku: ‘On je Čečen, zbog rata ne može putovati‘

Khamzat Chimaev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Chimaev će večeras po prvi puta u kavez izaći sa zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, no nitko nije znao točnu priču oko toga

Više je od godinu dana prošlo otkako smo Khamzata Chimaeva posljednji puta gledali u akciji, no večeras će se to promijeniti. Od 20:00 sati večeras starta glavni dio UFC-ovog spektakla u Abu Dhabiju, tako da nemojte propustiti sve ono što UFC 294 priredba nudi u nama pogodnom vremenu.

Kad smo kod Chimaeva, nedavno je izazvao velike reakcije javnosti nakon što je prestao predstavljati Švedsku, te je uzeo zastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pomalo je nejasan bio takav potez, no njegov BJJ trener, Alan Nascimento, objasnio je kako za to itekako postoji jako dobar razlog.

‘‘Stvar je u tome što Chimaev nema švedsku putovnicu. On nije građanin Švedske, nikada to ni nije bio. On posjeduje rusku putovnicu. Kada uzmemo u obzir situaciju koja se trenutno odvija, rat, bilo kome je teško bilo gdje putovati s ruskom putovnicom. Pogotovo za Čečene‘‘, rekao je Nascimento za MMA Fighting.

‘‘Ne želim ulaziti u detalje, ali svatko tko zna priču i tko prati što se događa u svijetu, zna da se Rusiju pokušava stjerati u kut s raznim sankcijama. On to proživljava. To je jedan od razloga zašto je odlučio napustiti Švedsku. Sam je rekao da će se boriti za nju, da tu živi otkad je bio tinejdžer i da plaća poreze te da oduvijek pokušava dobiti državljanstvo, no nikada nije uspio‘‘, dodao je.

Chimaev će večeras po prvi puta u kavez izaći sa zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, no nitko nije znao točnu priču oko toga. Njegov trener je ipak odlučio pojasniti što se događa, a dobro je da je to učinio.

Linker
15. svibanj 2024 04:50