UFC

Kladionice Dariushu daju tek male šanse u borbi protiv Makhacheva

Beneil Dariush

 screenshot (YouTube, UFC)
Rekli bismo da je Islam Makhachev predodređen za budućeg UFC prvaka lake kategorije

Islam Makhachev ipak neće dobiti priliku već u svojoj idućoj borbi napasti titulu UFC prvaka lake kategorije. Iako je on sam to zazivao, uz podršku Khabiba Nurmagomedova, ali i Daniela Cormiera, na kraju je donesena sportski najpoštenija odluka. 30-godišnjem borcu iz Dagestana ipak će trebati još jedna pobjeda i to protiv borca s jednakim referencama te ambicijama.

Kao što je već najavljeno, 27. veljače Makhachev će se okušati protiv Beneila Dariusha, čovjeka koji se na ljestvici izazivača nalazi rame uz rame s njim. Dok Makhachev trenutno plovi na nizu od devet pobjeda, dvije godine stariji Dariush upisao ih je sedam, posljednje savladavši Tonyja Fergusona. Ukupno je on u UFC-u do sada odradio 20 borbi, uz 15 pobjeda, četiri poraza i jednu neodlučenu borbu.

Sve ono iskustvo koje je skupio te pobjednički niz koji posjeduje ipak nisu Dariushu dovoljni da dobije vjeru javnosti u sebe, ali niti procjenu "bookmakera" kako ima barem otprilike jednake šanse za pobjedu poput svog protivnika. Čim je ponuda kladionica objavljena, postalo je jasno da bi sve osim pobjede Makhacheva bilo iznenađenje.

On je naime "otvorio" s tečajem -400 na svoju pobjedu, što bi preneseno na nama pristupan način bio tečaj 1.30. Automatski je Dariush na 4.00. Ako vjerujete u njegovu pobjedu, odnosno niste kupili kartu za Islamov "hype train", dobra prilika za zaradu, zar ne?

Dariush na ovo naravno neće obraćati preveliku pažnju. Njegov posao je pripremiti se najbolje u karijeri, a onda i odraditi posao što bolje može. Tim sposoban za to itekako posjeduje. Uostalom, na njemu neće biti pritisak, posebno dok ga javnost i mediji smatraju tek posljednjom usputnom stanicom pred napad na tron njegovog protivnika. To je svakako dobra motivacija da mu to onemogući.

Linker
25. travanj 2024 10:51