UFC

Kladionice promijenile stajalište: Jon Jones više nije favorit u potencijalnom okršaju protiv Toma Aspinalla

Tom Aspinall

 Instagram (tom Aspinall)
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije izrastao je u favorita

Dugo je Tom Aspinall u kombinacijama za meč protiv Jona Jonesa. Iako ‘‘Bones‘‘ jasno ističe kako je Stipe Miočić njegov prioritet broj jedan po pitanju sljedećeg protivnika, Aspinall se pokušava progurati ispred Miočića, a sve je veći i pritisak javnosti.

Sjajni engleski teškaš u sedmom mjesecu prošle godine vratio se borbama nakon godinu dana izbivanja iz kaveza. Aspinall je tada porazio Marcina Tyburu na priredbi u Londonu, a do pobjede je došao kao i u većini svojih mečeva, nokautom u prvoj rundi.

Jon Jones u tim trenucima držao je titulu prvaka UFC-ove teške kategorije i Aspinalla se navodilo kao jednog od potencijalnih Jonesovih protivnika u bližoj budućnosti. Međutim, koeficijenti nisu bili naklonjeni Tomu.

2,70 iznosio je koeficijent na njegovu eventualnu pobjedu, dok je Jones bio jasan favorit s koeficijentom 1,50 na njegovu pobjedu nad Aspinallom.

Kasnije te godine, Aspinall je u prvoj rundi nokautirao Sergeija Pavlovicha i postao je privremenim prvakom teške kategorije. Nakon te pobjede, intenzivirale su ideje o uparivanju Jonesa i Aspinalla, ali Jones je i dalje kotirao kao favorit.

Međutim, stanje se promijenilo nakon proteklog vikenda i UFC 304 eventa u Manchesteru. Tom je došao do treće uzastopne pobjede, a ovaj put je Curtis Blaydes pao u prvoj rundi. Čak je i Jon Jones putem Twittera predviđao pobjedu četvrtorangiranog Blaydesa, ali Tom Aspinall trebao je samo 60 sekundi kako bi eliminirao ponajboljeg svjetskog teškaša.

Novi uvjerljivi nastup Toma Aspinalla potaknuo je bookmakere da promijene svoje stajalište. Prema novim koeficijentima, Tom Aspinall je taj koji bi ušao u meč za ujedinjenje teškaških titula kao favorit. BetOnline izlistao je nove koeficijente, a 1,67 koeficijent je na Tomovu pobjedu. Oni koji se oklade na pobjedu Jonesa u ovom trenutku, ulog bi množili s koeficijentom 2,30.

Teško je ostati imun na ono što Tom Aspinall radi u kavezu. Nokaut za nokautom, povremeno čak i ‘‘submission‘‘ u prvoj rundi. Naravno, ne smijemo zaboraviti da je Jon Jones jedan od najvećih, ako ne i najveći borac svih vremena. No, Jones je prije 11 dana proslavio 37. rođendan, odradio je samo jedan nastup u posljednje četiri godine, a izvan je kaveza više od godinu dana. Aspinall je zapravo očekivano izrastao u favorita, ako uopće dođe do njihovog međusobnog obračuna.

Linker
16. rujan 2024 00:46