UFC

Belal Muhammad zauzeo visoku poziciju na ‘P4P‘ rang ljestvici, Paddy Pimblett ušao u top 15 lake kategorije

Belal Muhammad (lijevo) | Paddy Pimblett (desno)

 Screenshot (instagram, Espn, Paddy Pimblett)
Najveća svjetska MMA organizacija objavila je novo stanje na svojim rang ljestvicama

UFC 304 event održan proteklog vikenda u Manchesteru ponudio je nastupe brojnih visokorangiranih boraca, kao i nekih koji su bili na rubu ulaska u top 15.

Jedan od onih koji se borio za prvi ulazak unutar top 15 bio je Paddy Pimblett. Jedan od najpopularnijih europskih MMA boraca u ovom trenutku lakoćom je porazio 15-rangiranog Kinga Greena i očekivano je preuzeo njegovu poziciju u poretku izazivača.

Šest uzastopnih pobjeda trebao je Paddy unutar UFC-ovog kaveza, kako bi napokon ušao među 15 izazivača unutar lake kategorije. Pimblettu se sada otvaraju još zanimljivije opcije, ali i puno teži testovi od onih dosadašnjih. On najviše želi meč protiv Renata Moicana, ali Brazilca krajem devetog mjeseca čeka okršaj protiv Benoita Saint Denisa. Moicano je trenutno deseti u poretku izazivača, dok BSD drži 12. poziciju. Nije isključeno da se Pimblett obračuna s poraženim borcem iz tog meča.

Belal Muhammad porazio je Leona Edwardsa u borbi za pojas velter kategorije. Tako je Belal skočio s drugog mjesta u poretku izazivača na poziciju prvaka, dok je Edwards sada prvi izazivač. Kamaru Usman pao je s prvog na drugo mjesto u poretku.

Pobjedom nad Edwardsom, Belal Muhammad prvi puta u karijeri našao se na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Radi se o poretku najboljih boraca neovisno o težinskoj kategoriji. Muhammad je sada na visokom šestom mjestu tog poretka. Leon Edwards držao je četvrto mjesto do meča protiv Belala, a sada je sedmi.

Ilia Topuria tako je napravio skok za jedno mjesto i preuzeo je četvrto mjesto, odmah iza Jona Jonesa koji je treći. Sean O‘Malley također je profitirao padom Leona Edwardsa i ušao je u top 5 ‘‘P4P‘‘ ljestvice. Prvo mjesto drži Islam Makhachev, a drugi je Alex Pereira. Tom Aspinall nakon pobjede nad Curtisom Blaydesom skočio je dva mjesta i sada je deveti u poretku najboljih UFC-ovih boraca.

Na rang ljestvici boraca teške kategorije, Aspinall je zadržao prvo mjesto, dok je Blaydes pao jedno mjesto i sada je peti. Preskočio ga je Tom Aspinall. Naš Stipe Miočić zadržao je šesto mjesto, ali u 11. mjesecu trebao bi se boriti za titulu prvaka teške kategorije.

Puno sitnih promjena dogodilo se u muha kategoriji. UFC je otpisao šestorangiranog Muhammada Mokaeva nakon pobjede nad Manelom Kapeom i to je dovelo do brojnih skokova za jedno mjesto u poretku. Steve Erceg (#7) i Matheus Nicolau (#8) skočili su za dva mjesta, a Manel Kape pao je s osmog na deveto mjesto. Cody Durden novo je ime u poretku muha kategorije.

Arnold Allen također je napravio mali skok, ali u svojoj perolakoj kategoriji. Engleski borac pružio je jako dobru izvedbu protiv Gige Chikadzea i skočio je s petog na šesto mjesto. Allen sada dijeli peto mjesto s Movsarom Evloevim koji ga je porazio početkom ove godine. Chikadze je ostao na desetom mjestu.

Promjena nije bilo u poluteškoj kategoriji pa je tako Aleksandar Rakić ostao na petom mjesto ljestvice izazivača.

Kompletan poredak po težinskim kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
11. rujan 2024 16:36