UFC

Kladionice su rekle svoje: Tom Aspinall favorit je protiv Sergeja Pavloviča, ali razlika je vrlo mala

Tom Aspinall

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Borit će se za privremeni pojas teške kategorije

Rasplakat ćemo se koliko puta moramo pisati da od toliko željenog povratka Stipe Miočića na UFC-u 295 za dva tjedna neće biti ništa. Sve je izgledalo tako lijepo, napokon smo trebali dočekati nastup najboljeg teškaša u povijesti, ali - ćorak! Kao što već i ptice na grani znaju, Jon Jones ozlijedio se na treningu i otpao iz kombinacija, ali nećemo gledati ni Miočića, već će se za privremeni pojas boriti Sergej Pavlovič i Tom Aspinall.

Pavlovič je u ovom trenutku u nizu od šest pobjeda, a posljednju je ostvario protiv Curtisa Blaydesa u siječnju ove godine. Od svojih 18 pobjeda, njih 15 je ostvario nokautom što dovoljno govori o koliko se opasnoj strvini radi. On je bio predviđen kao zamjenski borac za meč Miočića i Jonesa, ali sada je dobio priliku osvojiti tron teške kategorije dok Jones izbiva.

Što se tiče Aspinalla, on je posljednju pobjedu ostvario u srpnju u Londonu protiv Poljaka Marcina Tybure. Uspješno se vratio nakon što je pokidao ligamente prošle godine protiv Curtisa Blaydesa, a sada ima priliku opasati se pojasom. Iako je Pavlovičev rezime i forma u nešto boljem stanju, barem na oko, prognoze bi vas mogle iznenaditi.

Naime, kladionice su postavile Aspinalla kao blagog favorita u ovom meču i koeficijent na njega je 1,75. S druge strane, na pobjedu Pavloviča kvota je 1,95. Razlika je vrlo mala što sugerira da niti jedan borac nije u prevelikoj prednosti, a mnogi će pohrliti staviti novce na Rusa vjerujući u njegovu nokautersku moć.

Jedno je sigurno - čeka nas odlična borba, a nekog i pozamašna svota novca kad pogodi pobjednika.

Linker
20. svibanj 2024 01:42