UFC

Tom Aspinall otkrio planove UFC-a: ‘Ionako sam se trebao boriti s Pavlovičem za privremeni pojas, sve je već bilo zapisano!‘

Tom Aspinall

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Samo su čekali rasplet nakon borbe‘

Rasplakat ćemo se koliko puta moramo pisati da od toliko željenog povratka Stipe Miočića na UFC-u 295 za dva tjedna neće biti ništa. Sve je izgledalo tako lijepo, napokon smo trebali dočekati nastup najboljeg teškaša u povijesti, ali - ćorak! Kao što već i ptice na grani znaju, Jon Jones ozlijedio se na treningu i otpao iz kombinacija, ali nećemo gledati ni Miočića, već će se za privremeni pojas boriti Sergej Pavlovič i Tom Aspinall.

Potonji je govorio o raspletu događaja te otkrio da je jučer u ranim jutarnjim satima primio poziv od čelnika UFC-a s ponudom da na "short notice" uskoči u oktogon u Madison Square Gardenu s trenutno najmoćnijim nokauterom u kategoriji.

"Primio sam telefonski poziv usred noći. Rekli su mi: ‘Oprosti, bit ćemo brzi. Samo se naspavaj‘. Pitao sam se kako bih, dovraga, trebao spavati nakon što su mi upravo rekli da se borim za naslov prvaka u teškoj kategoriji? Ne mogu se vratiti na spavanje", otkrio je britanski teškaš u razgovoru za The MacLife, pa govorio o svom sljedećem protivniku:

"Da budem iskren, mislim da je Pavlovič najopasniji tip u UFC-u. Ovo je je***o najopasnija situacija u kojoj se možete naći; boriti se s najopasnijim tipom u UFC-u uz rok od dva tjedna. Ali spreman sam sve staviti na kocku, ovo je moj apsolutni san".

Gostovao je i u The MMA Houru kod Ariela Helwanija te je otkrio da je ova borba za privremeni pojas već i planirana, a sve je ovisilo o razvoju situacije nakon borbe Miočića i Jonesa.

"Prvotni plan bio je da se oni bore, a Sergej je bio rezerva. Nakon toga, bila je pretpostavka da će se obojica umiroviti i onda smo se Pavlovič i ja trebali boriti za upražnjeni pojas. Kako god okrenete, ova borba bi se dogodila, samo je bilo pitanje kada."

Zasigurno nije očekivao da će ovako brzo ući u kavez s ulogom pojasa oko struka, ali definitivno će biti spreman za ovo. Uostalom i sam je izjavio: "Dolazim pobijediti!" Pa sretno mu bilo...

Linker
15. svibanj 2024 06:16