UFC

Savršena zamjena za Maxa Hollowayja je pronađena? Henry Cejudo spreman je vratiti se iz mirovine

Henry Cejudo

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Lista zainteresiranih boraca koji žele zamijeniti Maxa Hollowayja, konstantno se povećava

Otkazivanje Maxa Hollowayja koji je trebao u ožujku nastupiti protiv Alexandera Volkanovskog, pokrenulo je niz boraca da pokušaju uskočiti na njegovo mjesto. Ranije tokom dana, imali ste prilike čitati kako su se ponudili ''Korejski Zombi'' i Josh Emmett. Prvak Volkanovski pokazao je interes za borbom protiv Korejca, dok je neke poput Gige Chikadzea odbio.

Ipak, jedno ime vjerojatno bi zanimalo Volkanovskog više od svih navedenih. Radi se o Henryju Cejudu, bivšem UFC-ovom prvaku muha i bantam kategorije. Dugo ''Triple C'' navodi kako bi se vratio u kavez, ukoliko mu ponude borbu za treći pojas, onaj u perolakoj kategoriji. Cejudo je van kaveza od petog mjeseca 2020. godine i pobjede na Dominickom Cruzom. U posljednje vrijeme posvećen je trenerskom poslu i više puta imali smo prilike gledati ga kako radi s Jonom Jonesom i Weili Zhang, između ostalih. Ipak, sada kada se traži zamjena za Maxa Hollowayja, Cejudo je spreman ponovno navući rukavice i uskočiti u kavez.

''Triple C spašava stvar. Dana White, imaš moj broj'', napisao je Henry putem Twittera, priloživši montirani poster na kojem se nalaze Volkanovski i on.

Nevjerojatno je duga lista boraca koji žele priliku za napasti pojas. Osim gore navedenih i dosad spomenutih, još su se javili Yair Rodriguez i Bryce Mitchell. UFC-ovi čelnici zasigurno su razočarani zbog otkazivanja Maxa Hollowayja, no sada imaju slatke brige. Možda upravo Henry Cejudo bude njihov odabranik.

Bila bi to povijesna prilika za postati prvakom u trećoj težinskoj kategoriji. Alexander Volkanovski možda je i najprikladniji protivnik za Cejuda. Nemojte nas krivo shvatiti, Volkanovski je fantastičan borac. Međutim, razlika u visini (5 centimetara) i veličini nije tako značajna, kao što bi bila između Cejuda i nekih drugih izazivača poput Maxa Hollowayja, Yaira Rodrigueza ili Gige Chikadzea.

Linker
26. travanj 2024 08:49