UFC

‘Korejski Zombi‘ oglasio se nakon poraza i Volkanovskom poručio: ‘Hvala ti!‘

Chan Sung Jung

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Iskusni UFC-ov borac perolake kategorije nije uspio doći do titule niti u drugom pokušaju

Težak poraz pretrpio je Chan Sung Jung proteklog vikenda na UFC 273 eventu. ‘‘Korejski Zombi‘‘ dobio je priliku boriti se za pojas, nakon što se prvotno planirani izazivač Max Holloway ozlijedio.

Bio je to drugi ‘‘Zombijev‘‘ ‘‘title shot‘‘ u karijeri, nakon što je 2013. tehničkim nokautom izgubio od Alda. Nadao se Korejac okruniti svoju karijeru, ali Volkanovski ga je deklasirao. Opet je Jung završen u četvrtoj rundi borbe za pojas, a Volkanovski je dominirao od prve do posljednje sekunde.

35-godišnji Chan Sung Jung u borbu je ušao kao četvrtorangirani izazivač perolake kategorije, ali nakon ovog poraza, jako je teško očekivati da će ikad doći do pojasa. Volkanovski mu je pokazao kako je daleko bolji borac od njega, a isti je slučaj i s top izazivačima kao što su Brian Ortega i Max Holloway. Obojica su zasigurno bolji od ‘‘Zombija‘‘ i pitanje je može li Korejac pronaći motivaciju za nastavak karijere.

Razočaran je Jung u svoje izdanje i tu nema sumnje. Teško će biti suočiti se s realnošću kako će pojas prvaka vjerojatno ostati nedosanjan san, ali ne mogu svi biti prvaci. Svjestaj ne toga i ‘‘Zombi‘‘, a unatoč razočaranosti, nije propustio odati poštovanje svom protivniku, sjajnom Volkanovskom.

‘‘Tužno je i za žaliti, ili nešto takvo, ali nema takvog osjećaja. Osjećam olakšanje, moja fizička sprema bila je perfektna i kamp je bio savršen, ali sam perfektno i izgubio. Žao mi je za one koji su se radovali mom nastupu i hvala onima koji se brinu za mene. Okej sam, ali razočaran. Nadam se da ću pomoći idučim naraštajima korejskog MMA-a. Želim reći i hvala Alexu Volkanovskom jer je pokazao dostojanstvo prvaku. Hvala ti Alex.‘‘, poruka je Junga koju je uputio fanovima i prvaku.

‘‘Zombi‘‘ je borac i sportaš prije svega, a hoćemo li još uživati u njegovim nastupima ili ne, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 09:02