UFC

Brian Ortega i Yair Rodriguez predvode event na Long Islandu!

 Brian Ortega 

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Pobjedom bi se ponovno približili napadu na titulu

Dva vrhunska borca perolake kategorije upareni su da predvode UFC Fight Night event koji će se održati 16. srpnja (7. mjesec) za Long Islandu. Borba je dogovorena na pet rundi u kojima će oba borca tražiti svoj put na pobjedničke staze, s obzirom na to da su oboje poraženi u svojim posljednjim nastupima.

Brian Ortega je u svojim prvih 14 MMA nastupa bio neporažen, no poznato je da je u nekoliko navrata nakon što je debelo gubio na bodove ipak u posljednjoj rundi uspio završiti svog protivnika. Tako je stigla i prva njegova prilika za napad na titulu protiv Maya Hollowaya koji ga je toliko unakazio volumenom udaraca da je borba morala biti prekinuta prije ulaska u posljednju 5. rundu. Nakon toga Brian je poradio na svojoj tehnici i u sljedećoj borbi pokazao veliki napredak i pobijedio "Korejskog Zombija" jednoglasnom sudačkom odlukom. Ono što je pokazao bilo je dovoljno za još jednu priliku za napad na titulu, ovoga puta protiv Alexandera Volkanovskog, no i taj put Ortega je ostao kratak.

Yair Rodriguez je u svojih 11 nastupa za UFC organizaciju upisao osam pobjeda, dva poraza i jedan "no contest". U svojoj posljednjoj borbi krajem prošle godine upisao je poraz protiv Maxa Hollowaya jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi. Da je Yair jako zanimljiv borac govori i činjenica da je osvajao bonuse u čak sedam od ukupno jedanaest nastupa za UFC, pa čak i u posljednjoj borbi koju je izgubio.

Oba borca imaju svoje osebujne stilove i bit će jako zanimljivo za vidjeti tko će na kraju odnijeti pobjedu. Imali su i sličan karijerni put, pobjeđivali neke iste protivnike i gubili od istih, tako da možemo zaključiti kako je ovo jedan jako kvalitetan "match up" od strane UFC-a.

Linker
27. travanj 2024 06:57