UFC

‘‘Korejski Zombi‘‘ pomalo tužan jer predvodi event: ‘Tražio sam borbu na tri runde‘

Chan-Sung Jung
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Chan-Sung Jung čak osmi puta u nizu predvodit će UFC priredbu. Ipak, nije naročito oduševljen time.

Popularni ''Korejski Zombi'' trenutno je na četvrtom mjestu rankinga UFC-ove perolake kategorije. Dugi niz godina Korejac kotira kao jedno od najvećih i najkvalitetnijih imena te kategorije. Vrhunac njegove dosadašnje karijere dogodio se još 2013. godine kada se borio za pojas koji je tada držao Jose Aldo. Odlični Brazilac pobijedio je ''Zombija'' tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, a Korejcu nikako u prilog nije išla dislokacija ramena koju je doživio u borbi.

Chan-Sung Jung nakon toga čekao je tri i pol godine na idući nastup. Dvije godine služio je obavezni vojni rok u Južnoj Koreji, a vratio se početkom 2017. godine pobjedivši Dennisa Bermudeza. Nakon toga imao je polovični uspjeh, ostvarivši dvije pobjede (Renato Moicano, Frankie Edgar) te dva poraza (Yair Rodriguez, Brian Ortega). Ono što je zanimljivo činjenica je kako je Jung jednu borbu prije one za pojas predvodio event borbom i pobjedom protiv Dustina Poirier. Svih šest idućih nastupa korejski borac je nastupao u glavnoj borbi večeri. Ništa drukčije neće biti niti ovoga vikenda protiv Dana Igea na ''UFC on ESPN 25'' priredbi. Međutim, Jung je pomalo razočaran što ponovno predvodi događaj. Naime, on je od UFC-a zatražio da bude u sunaslovnoj borbi večeri kako se ne bi morao ponovno pripremati za borbu od pet rundi.

''Tražio sam sunaslovnu borbu na tri runde. Nisu uvažili moje želje i bio sam pomalo tužan zbog toga. Postoje određene prednosti u predvođenju eventa. Dobivate više pažnje i malo više novca, no definitivno sam htio odraditi borbu na tri runde.'', izjavio je Chan-Sung Jung za ''MMA Junkie''.

Korejac je poznat po mnogobrojni ratovima i na glasu je kao najveći ''brawler'' unutar perolake kategorije. Uzevši u obzir da ga s druge čeka odlični Dan Ige sa sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa, jasno je zašto je Jung želio borbu na tri runde. ''Dynamite'' je već najavio kako želi ''brawl'' protiv ''Zombija''.

''On je samoprozvani najbolj brawler u kategoriji. Ući ću u kavez, udariti ću ga prvi, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Planiram se upustiti u razmjenu s njim kao i on sa mnom. Vidjet ćemo što će se dogoditi u subotu.'', najavio je borbu Dan Ige također u razgovoru za ''MMA Junkie''.

Nema dileme kako nas čeka još jedan odličan meč u reziji dvojice rangiranih boraca. Dan Ige trenutno je na osmom mjestu kategorije, a uspije li vezati drugu pobjedu u nizu te pobjedi li borca na četvrtom mjestu kategorije, sigurno će se primaknuti samoj kremi odlične UFC-ove kategorije.

Linker
20. travanj 2024 06:01